4e Divisie B: HBS komt niet tot scoren tegen laagvlieger Nieuwenhoorn

HBS is er niet geslaagd om de zegereeks van de afgelopen twee weken voort te zetten. Tegen laagvlieger Nieuwenhoorn eindigde het duel op eigen terrein in een teleurstellende brilstand: 0-0.

Tekst: Peter Petit

De eerste kans in dit duel was voor HBS. Luca van Leeuwen (foto) werd schitterend in stelling gebracht door Ebi Broug, maar zijn schot met links ging net naast. Nieuwenhoorn oogde en speelde fysiek, zoals de meeste teams in deze afdeling fysiek spelen. Het gevaar bij Nieuwenhoorn leek te komen uit de corners en de voortzettingen. Maar de enige corner die Nieuwenhoorn in deze periode kreeg was ongevaarlijk, want de bal kwam niet voor het doel van HBS.

Gevaarlijk

Pal voor rust werd Nieuwenhoorn toch nog gevaarlijk uit een corner. De luchtbrigade van de gasten won wel het kopduel, dat echter geen vervolg kreeg. In de daaropvolgende counter werd Noah Abid onderuitgehaald, wat de eerste gele kaart opleverde voor Nieuwenhoorn. In de tweede helft was er volop spanning, maar van dreiging was geen sprake. Het was een typische ‘wie scoort die wint’ -wedstrijd.

Geel

Na een harde ingreep kreeg Mink Hueting de gele kaart voorgehouden. Weer werd Nieuwenhoorn gevaarlijk via een corner, maar deze belandde net naast het Haagse doel, gevaar dus geweken. Toch had HBS nog een kans de volle buit te pakken, maar Noah Abid kon de kans niet verzilveren. Ook Nieuwenhoorn kreeg nog de kans voor de overwinning, maar prima verdedigen van Niels van Pelt voorkwam een thuisnederlaag. Het bleef dus op sportpark Craeyenhout op zaterdagavond bij 0-0.

Lees verder