4e Divisie B: FC ’s-Gravenzande met lege handen tegen RKAVV

FC ’s-Gravenzande en RKAVV stonden deze zaterdag tegenover elkaar in de eerste speelronde voor de tweede periode. Het verschil op de ranglijst is slechts drie punten, dus de ploegen zouden redelijk aan elkaar gewaagd moeten zijn. Helemaal onbekend was de RKAVV niet voor FC ’s-Gravenzande, want in maart van dit jaar verloren de Westlanders de achtste finale om de KNVB-districtsbeker met 3-1 in Leidschendam. Beide ploegen verloren vorige week hun wedstrijd, dus waren erop gebrand om nu de punten in de wacht te slepen om bovenin mee te blijven doen.

Tekst: Jan Hoogenraad     |       Foto’s: Pieter Vermeer

In de eerste helft waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. RKAVV had wel wat meer balbezit, maar echt gevaarlijk voor beide doelen werd het eigenlijk niet. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Met af en toe een uitval probeerde men het vijandelijk doel te vinden. Zo was er een kansje voor Xavier Akinrinbola van RKAVV in de twaalfde minuut, maar doelman Jurrian Jouvenaar kon de bal uiteindelijk makkelijk oppakken. Aan de andere kant was het halverwege de eerste helft Stefan Bruijn die kon inschieten, maar via doelman Mike ten Kroode en de RKAVV-verdediging werd de bal van de doellijn weggewerkt. Hierbij leek Frank Broos nog gevaarlijk te worden, maar kon net niet bij de bal komen. In de 25e minuut nog een mogelijkheid voor RKAVV, maar Job Rijkens zag zijn inzet door Jouvenaar gepakt worden. Verder gebeurde er in het resterende deel van de eerste helft maar bitter weinig.

Al na drie minuten in de tweede helft kwam RKAVV op voorsprong toen Xavier Akinrinbola met een fraaie treffer – op aangeven van Dion Hooi – vanaf de rand strafschopgebied de bal in de rechterhoek schoot: 0-1. Kort hierna nog twee kansen voor de thuisploeg. Na een handsbal mocht Roy van Beek een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied, maar via de RKAVV-verdediging werd zijn inzet tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop van Twan van Maarten leek Frank Broos nog kansrijk, maar hij kwam niet tot een schot. Dat kwam in de 56e minuut wel Remco Overdevest na een pass van Xavier Akinrinbola en hij liet Jurrian Jouvenaar kansloos: 0-2.

De beste kans voor FC ’s-Gravenzande was in de 63e minuut. Eerst kon Stefan Bruijn inschieten en vervolgens Frank Broos, maar de RKAVV-doelman stopte beide inzetten. Het werd zelfs nog 0-3 toen in de 64e minuut Edwin Agyare raak schoot en was de wedstrijd op dat moment gespeeld. RKAVV was in het resterende deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Dat leverde wel een aantal hoekschoppen op, maar geen doelpunten meer. Voor de thuisploeg was er in de slotfase nog een mogelijkheid om de spreekwoordelijke ’eer’ te redden, maar invaller Angelo Zwirs schoot de bal voorlangs. Een prima resultaat voor RKAVV en een toch wel teleurstellende wedstrijd van FC ’s-Gravenzande, dat eigenlijk in de hele wedstrijd geen enkele uitgespeelde kans kreeg.

Na weken van blessureleed maakte bij RKAVV Khashayar Saeb zijn eerste minuten van dit seizoen en liet zien dat de trainer nog meer keuzes heeft.

Opstellingen

FC ’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Timo Ploemen, Roy Vermolen (70. Kilian Berkhout), Bram Sommeling (60. Angelo Zwirs), Twan van Meerten, Stefan Bruijn, Frank Broos (82. Nick Ruigrok), Roy van Beek (70. Jorik Koppers), Sil van Ooijen (60. Yuri Westhoff), Zeger van Antwerpen.

RKAVV:
Mike ten Kroode, Jubilee Djan, Robin Steffens, Edwin Agyare (70. Khashayar Saeb), Remco Overdevest (84. Desire Mugara Ruhindwa), Wesley Goeman, Xavier Akinrinbola, Dion Hooi, Nick Gardenier, Job Rokkens (32. Tyron Oosting), Tom Plezier.

 

 

Lees verder