1e klasse C: DSO levert knappe prestatie met zege op Smitshoek en verlaat laatste plaats

Op Sportpark Bentwoud pakte DSO een verrassende en broodnodige overwinning op het veel hoger geklasseerde Smitshoek. Door de overwinning kon DSO de laatste plaats overdoen aan Heerjansdam en is er weer aansluiting met de onderkant van de middenmoot.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Winfried Klos

Trainer Dennis Olman roemde zijn ploeg: ,,DSO heeft een geweldige prestatie geleverd door als team een dikverdiende overwinning te behalen op een goede tegenstander als Smitshoek.” De Zoetermeerders behaalden de zege door het tactische strijdplan dat ze met zijn allen hadden afgesproken zeer gedisciplineerd uit te voeren, aldus de trainer.

DSO speelde goed veldvoetbal in het eerste uur en legde daarmee de basis voor de overwinning. In het eerste kwartier van de eerste helft golfde het spel op en neer met kansen voor beide ploegen. Bij rust was het ook nog 0-0. Het was pas raak in de 54e minuut. Uit een prachtige aanval over links gaf Jurdany Koster de bal voor. Hugo Botermans kopte de bal vervolgens door, waarna Koen Jongejan de bevrijdende 1-0 binnentikte.

Smitshoek ging daarna pompen, maar kon DSO niet echt meer in de problemen brengen. Door deze zege staat DSO met tien punten op de voorlaatste positie. RVVH en Nieuwenhoorn hebben hetzelfde puntenaantal maar een beter doelsaldo.

Lees verder