4e Divisie B: Westlandia moet op slag van tijd gelijkmaker toestaan

Westlandia stond uit tegen Heerjansdam bij rust op 1-1 en dacht in de tweede helft de volle buit mee te nemen naar Naaldwijk. Op het laatste moment wist de thuisploeg alsnog langszij te komen: 2-2.

Tekst: Ton Beije

Heerjansdam kwam goed uit de startblokken, want al na zeven minuten gaf het scorebord een 1-0 stand aan. Jarno Visser had de gastheren op een 1-0 voorsprong gezet. Nog binnen het eerste kwartier was er een mogelijkheid voor Westlandia om op gelijke hoogte te komen, maar een inzet van Sergi Roeleveld draaide met veel effect net naast het doel van de thuisploeg. Na dik een half uur was de gelijkmaker toch een feit. Zion Valies werd de diepte ingestuurd en met een fraaie lob gaf hij de doelman van Heerjansdam het nakijken: 1-1. Beide teams zochten met deze stand de kleedkamer op voor de thee.

Sterk

Nu kwam Westlandia sterk uit de kleedkamer, want er was binnen tien minuten de eerste goede kans. Het schot van Sergi Roeleveld (foto) werd echter van de lijn gehaald door Heerjansdam-verdediger Railey  Martijn, waardoor de 1-1 stand bleef staan op het scorebord. Ruim een kwartier voor tijd kwamen de Naaldwijkers van trainer Maurizio Ceccucci dan toch aan de leiding. Een schot van Desley Bransen werd nog gekeerd, maar weer Zion Valies was van dichtbij trefzeker en tikte de 1-2 binnen.

Venijn

Westlandia dacht de volle buit mee huiswaarts te nemen, maar het venijn zat toch in de staart. In de slotminuut scoorde Luke Homan voor de gastheren alsnog de gelijkmaker: 2-2. En dus moest Westlandia, ondanks een prima tweede helft, genoegen nemen met een punt. Volgens weekend wacht Westlandia op de Hoge Bomen om 18.00 uur de thuiswedstrijd tegen koploper ASWH.

(Foto (archief): Sergi Roeleveld)

 

Lees verder