O23 3D/3E: Verburch kan FC Skillz niet de helpende hand toesteken

In de derde divisie D won koploper FC Skillz met ruime cijfers van het puntloze Wilhelmus. De Haagse ploeg voelt nog steeds de hete adem van Rijnsburgse Boys in de nek dat met 7-0 van Verburch won. FC ‘s- Gravenzande ging onderuit tegen VVSB. FC Zoetermeer was op eigen veld RKDEO de baas.

Tekst: Roland van der Linden

O23 3e divisie D

Wilhelmus O23 – FC Skillz O23

Hekkensluiter Wilhelmus nam een verrassende voorsprong door een treffer van Mustafa Acar. De mannen van trainer Jeroen de Ligt konden maar kort genieten van de voorsprong. In de tiende minuut kwam FC Skillz al weer op gelijke hoogte. Uit een fantastische bal van Ayoub Ajandaf scoorde Kevin Adebesin (foto). In de 37e minuut was Adebesin opnieuw trefzeker nu uit een penalty: 1-2. Na de doelwisseling breidde FC Skillz de voorsprong flink uit. Dylano van den Barsselaar (2x) en Joshmy Ngandola zorgden binnen tien minuten voor drie treffers. In de 72e minuut kwam de 1-6 eindstand op het scorebord door een doelpunt van Mahmoud Ayada.

Rijnsburgse Boys O23 – Verburch O23  

De Poeldijkers gingen flink over de knie bij de sterke ploeg uit de Bollenstreek. Voor de rust hield Verburch de schade nog beperkt tot één tegentreffer. Na de thee rolde Rijnsburgse Boys Verburch op en kwam een 7-0 eindstand op het scorebord te staan.

FC ‘s Gravenzande O23 – VVSB O23

Op het Juliana Sportpark keek FC ’s-Gravenzande bij rust tegen een 0-1 achterstand aan. De Westlanders kwamen door een treffer van Cody de Vries in de tweede helft langszij. VVSB nam weer de leiding in het duel, maar opnieuw kon de ploeg van trainer Davy van Vliet de gelijkmaker produceren. Nu was Rick Keereweer trefzeker. In de 85e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop, maar Wouter van Gaalen kon de kans niet verzilveren. Een minuut later schoot VVSB de winnende treffer binnen: 2-3.

O23 3e divisie E

FC Zoetermeer O23 – RKDEO O23

In Rokkeveen konden beide teams in het eerste bedrijf niet tot scoren komen. Na de rust nam FC Zoetermeer een 2-0 voorsprong door treffers van Matthijs Kox en Jasper van der Linden. RKDEO kon nog wel wat terugdoen maar het bleef bij één treffer: 2-1.

 

Lees verder