2e Divisie: Scheveningen geeft in extra tijd gelijkspel uit handen

Ondanks het feit dat Scheveningen al vroeg in de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aankeek en zelfs in de tweede helft 0-2 op scorebord zag verschijnen, zag het team van trainer John Blok toch kans om terug te komen op een 2-2 stand. In de slotfase sloeg ACV alsnog toe en ging ten onrechte met drie punten huiswaarts.

Tekst: John Carlier

Gezien de stand op de ranglijst van ACV, was zeker de gedachte bij Scheveningen dat het een lastige wedstrijd zou worden. In de twaalfde minuut kwam Scheveningen al vroeg op een onnodige 0-1 achterstand. Boy Spijkerman kon, vanuit een vrijstaande positie net buiten het strafschopgebied, aanleggen voor een schot. De bal werd onhoudbaar in de kruising gekruld. Een teleurstellend begin voor Scheveningen. Maar ondanks dit vroege tegendoelpunt zag Scheveningen toch kans om bijna de hele eerste helft op de door ACV verdedigende helft te spelen. Dit resulteerde in vijf corners en twee afstandsschoten van Julian Markvoort Beke, maar zonder het gewenste resultaat.

Indicatie

Dit spelbeeld gaf geen enkele indicatie dat Scheveningen het ondanks de 0-1 stand lastig zou krijgen. Er was zelfs irritatie zichtbaar bij ACV, want Ibrahim Sillah kreeg eerst een waarschuwing en op basis van protesteren tegen de scheidsrechter kreeg hij direct geel. De 0-1 ruststand en het spelbeeld bij Scheveningen gaf goede hoop voor de tweede helft. Wel begon Scheveningen met Virgil Tjin-Asjoe voor Ian van Baalen. Een terechte wissel.

Maar de verwachting pakte anders uit, want ondanks dat Scheveningen begon met een prachtig schot van Virgil Tjin-Asjoe, waarbij de bal nog net door keeper Erwin Jagt tot corner kon worden verwerkt, sloeg ACV weer onverwachts toe. Het was weer Boy Spijkerman die na zwak ingrijpen van de verdediging keeper Sven van der Maaten voor de tweede keer het nakijken gaf: 0-2.

Hoop

Ondanks deze 0-2 achterstand bleef Scheveningen het toch proberen, wat in de achtenvijftigste minuut leidde tot de verdiende tegentreffer. Robert van Koesveld gaf vanuit een corner de keeper het nakijken. Een zeker verdiende 1-2 stand. Deze treffer gaf zeker hoop voor Scheveningen en de thuisploeg liet dit ook zien. Wel moest Virgil Tjin-Asjoe deze strijdlust bekopen met een gele kaart. In de vijfenzestigste minuut leek het er zelfs even op dat de gelijkmaker op het scorebord zou komen. Jari de Jong mocht een vrije trap nemen vanaf ongeveer twintig meter, maar de bal ging wel over de muur, maar ook net over de lat.

Aanvalsdrift

ACV zag dat er iets aan deze aanvalsdrift moest worden gedaan en wisselde Arnoud Bentum voor Mark Jagt. Maar ook deze wissel weerhield Scheveningen er niet van om op de gelijkmaker te jagen. Kevin Gomez-Nieto kopte de bal vanuit een corner net over. Scheveningen rook toch aan de gelijkmaker en probeerde met het inbrengen van good-old Mehmet Aldogan de gelijkmaker te forceren. Ook Michael De Niet, die toch weet wat scoren is, werd ingebracht. Maar ondanks deze wissels hield ACV goed stand en wist het tot vijf minuten voor het eindsignaal de gelijkmaker te voorkomen.

Genadeloos

Ondanks de twee wissels die ACV inbracht, was het toch Delano Gouda (foto) die vanuit een prachtige voorzet van Jordy Strooker de bal buiten bereik van de keeper binnen werkte en de stand op 2-2 bracht. Na deze gelijkmaker zag het er naar uit dat Scheveningen een verdiend punt ging binnenhalen, maar ACV sloeg in de extra tijd toch nog genadeloos toe. Ibrahim Sillah kopte de bal vanuit een corner langs doelman Sven van der Maaten, waardoor ACV een toch enigszins geflatteerde overwinning behaalde. Het werd zelfs bijna nog 2-4, maar Niels Grevink ging wat onzorgvuldig met zijn kans om. Alleen voor de keeper had hij de hoek voor het uitzoeken, maar schoot recht in de handen van Van der Maaten. Een zuur verlies voor Scheveningen gezien het feit dat de gastheren zeker in de eerste helft domineerden en goed terugkwamen van een 0-2 stand, maar toch in de slotminuut nog een nederlaag moesten accepteren.

 

Lees verder