Vrouwen 2B/2C: Eerste overwinning voor Ariston’80, Forum Sport verslaat DSVP

RKAVV moest zich op eigen veld gewonnen geven tegen het tweede team van WV/HEDW. Ook SEP stond met lege handen na het duel met het sterke Unitas. Forum Sport was in een regionaal onderonsje te sterk voor DSVP. Ariston’80 mocht haar eerste driepunter binnenhalen.

Tekst: Roland van der Linden

2e klasse B

RKAVV  VR – WV/HEDW VR2

Op de Kastelenring kon RKAVV geen vuist maken tegen de opponent uit Amsterdam. Tot aan de rust kon RKAVV WV/HEDW nog aardig bijbenen. Met nog twintig minuten te spelen scoorden de bezoeksters twee keer in korte tijd en trokken het duel naar zich toe: 0-2.

2e klasse C

Unitas VR – SEP VR

SEP kon de punten niet mee naar huis nemen in het uitduel bij Unitas. De Delftse ploeg moest met een 2-0 nederlaag genoegen nemen. Unitas nam door de winst de koppositie over van VVAC. SEP staat nu op een vierde plaats.

VVOR VR – Ariston’80 VR

In de eerste helft gingen de ploegen gelijk op, maar kreeg VVOR de betere kansen. Lat en paal behoedden de studentes voor een achterstand. Ariston’80 kwam na rust goed uit de kleedkamer en kon via Susanne Epema snel twee keer scoren. VVOR drukte daarna de bezoekers steeds meer terug. Met kunst- en vliegwerk werden de Rotterdamse vouwen tegengehouden. Een kwartier voor tijd kwam VVOR op 2-1. Na een handsbal kreeg de thuisploeg een strafschop, maar keepster Esther Meershoek van Ariston’80 pakte deze uitstekend en bezorgde haar team de eerste zege: 1-2.

Forum Sport VR – DSVP VR

In een aantrekkelijke wedstrijd hield Forum Sport de punten in Voorburg. In de eerste helft was de thuisploeg heer en meester en stond na zeven minuten al met 1-0 voor uit een vrije trap van Sabine Kuilenburg. Forum Sport kreeg daarna kansen via Eline Hoogteijling en Ginger Wouters om de score uit te breidden, maar de keepster van DSVP liet zich niet verschalken. Na een half uur zorgde Hoogteijling voor de 2-0 en die score bleef lang op het scorebord staan. Na aanvallen op en neer kon DSVP in de slotminuut de eer redden. Esmeé van der Hoeven bepaalde de eindstand op 2-1.

 

 

Lees verder