O23 2A/2B: VELO laat punten liggen tegen XerxesDZB, Quick wint in Den Hoorn

RKAVV nam in 2A revanche voor de thuisnederlaag tegen Huizen. Het uitduel werd in een ruime overwinning omgezet. Koploper VELO kwam tegen XerxesDZB niet verder een doelpuntloos gelijkspel. Quick boekte een mooie overwinning op sv Den Hoorn en ook Forum Sport was aan de winnende hand tegen Graaf Willem II VAC.

Tekst: Roland van der Linden

O23 2e divisie A

Huizen  O23 – RKAVV O23

Vanaf de eerste minuut legden de Leidschendammers de thuisploeg hun wil op. Na enkele goede aanvallen die net niet konden worden afgerond, scoorde Jeffrey Bolleboom met bijna een half uur op de klok na een slimme hakbal van Tomas da Horta Palma. Niet veel later zette dezelfde da Horta Palma spits Bink Schrier op de rand van de zestien meter vrij. Met een handige voetbeweging zette Schrier zijn tegenstander op het verkeerde been en krulde de bal de kruising in. Na rust probeerde Huizen de achterstand te verkleinen, maar bediende Khalid Khada uit de counter Nico Ogieva die voor de 0-3 zorgde. In de zeventigste minuut was het slotakkoord voor Jeffrey Bolleboom, die de keeper subtiel omspeelde en stapte de ploeg van trainer Curtis Martels (foto) met een 0-4 victorie van het veld.

O23 2e divisie B

VELO O23 – XerxesDZB O23

De Wateringers probeerden hun koppositie te verstevigen tegen laagvlieger XerxesDZB. Anders dan de stand op de ranglijst zou vermoeden, ging de wedstrijd gelijk op. VELO had een paar aardige kansen en XerxesDZB maakte net voor rust een doelpunt. Deze treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft veranderde er niet veel. Er was niet echt een ploeg de betere. VELO had nog wel een schot op de paal, maar de wedstrijd eindigde zoals die was begonnen: 0-0.

sv Den Hoorn O23 – Quick (H) O23

Quick nestelde zich op de tweede plaats na een knappe 0-3 overwinning op sv Den Hoorn. Ferdi Ekinci nam de 0-1 voor zijn rekening. Jesper Koster besliste met twee treffers het duel definitief in het voordeel van de Haantjes. De laatste treffer van het dominerende Quick kwam voort uit een bal van Appie Sango.

Forum Sport O23 -Graaf Willem II VAC O23

Het duel op Sportpark ’t Loo was al in de eerste helft beslist. De thuisploeg ging met een 3-0 voorsprong aan de thee. Ook na de doelwisseling was het al snel weer raak voor Forum Sport. In de 55e minuut kon Graaf Willem II VAC wat terug doen. Op aangeven van Pelé Schauten kon Ashyandro Holder de 4-1 aantekenen. Vijf minuten later was Forum Sport nog een keer trefzeker en werd de eindstand 5-1.

 

 

Lees verder