O23 1B: Westlandia en HBS schieten niets op met gelijkspel

Het topduel tussen Westlandia en HBS leverde alleen maar verliezers op. Beide teams lieten twee punten liggen en zagen concurrenten Barendrecht en Gemert wel winnen. Voor HBS telde het opnieuw geblesseerd raken van Jelle van Rijn wellicht nog wel zwaarder.

Tekst: Roland van der Linden

In een spannend duel probeerden twee goed georganiseerde teams te zoeken naar gaatjes in de defensie van de tegenpartij. Die vielen er weinig, dus moesten de ploegen het hebben van individuele acties. In de eerste helft raakte HBS-speler Boyd Schildkamp de onderkant van de lat en eindigde een lob van Westlandia naast het doel na een te korte kopbal terug op de Haagse doelman.

Paal

In het tweede bedrijf raakte Westlandia nog een keer de paal. In de slotminuut had werd Boris Wetzel onderuitgehaald. HBS-trainer Ramon van Steekelenburg (foto) en zijn hele ploeg waren van mening dat dit onrechtmatig was en de bezoekers recht hadden op een strafschop. De arbiter wilde van niets weten en floot meteen af. Op basis van het spelbeeld was de 0-0 eindstand een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Voor HBS was het uitvallen van Jelle van Rijn een grotere klap dan het verliezen van twee punten. Van Rijn viel na een lang blessureverleden in, maar moest na enkele minuten het veld al weer verlaten met wellicht een binnenband- of kruisbandblessure.

 

Lees verder