Vrouwen 3E/3G: Die Haghe ruim langs Lyra, ADO Den Haag 2 soeverein

Voorschoten’97 klom in 3E naar een plek in de middenmoot door een zege op Ter Leede 3. ADO Den Haag boekte haar zevende zege op rij. Nu moest FC ’s-Gravenzande eraan geloven. Die Haghe was veel te sterk voor Lyra en sc Monster boekte een kleine zege op DSVP 2.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse E

Ter Leede VR3 – Voorschoten’97 VR

In Sassenheim was Voorschoten’97 te sterk voor het derde team van Ter Leede. Zowel voor als na de rust kon de groengele formatie scoren. Linde Wiegeraad en Pien Laurens waren trefzeker in het met 0-2 gewonnen duel. Ter Leede 3 miste nog een strafschop.

3e klasse G

Zwaluwen Vl. VR – KMD VR

In Vlaardingen kon de ploeg uit Wateringen geen indruk maken. Bij rust keek KMD al tegen een 3-0 achterstand aan. Na de thee hielden de bezoeksters Zwaluwen beter bij. Beide teams lieten een treffer noteren in de tweede helft. Quincy Roerade scoorde namens KMD: 4-1.

Lyra VR – Die Haghe VR

Die Haghe begon moeizaam aan het duel met de ploeg uit de Lier en zag de thuisploeg de score openen. Die Haghe nam daarna de controle over en liep weg naar een ruime zege. Mickey Vincent zag de keepster van Lyra te ver voor haar goal staan en bracht de 1-1 op het scorebord. In de tweede helft was het na vijf minuten raak. Natalia Stasikowska schoot uit de draai de 1-2 binnen. Na de 1-3 van Simone Beijes gingen bij Lyra de kopjes omlaag. Die Haghe gaf nog gas en liep door treffers van Anna van de Mosselaar en Simone Beijes. Weg naar een 1-5 zege.

Sportclub Monster VR – DSVP VR2

Op eigen veld grepen de Westlandse vrouwen de tweede overwinning van het seizoen. Sportclub Monster stapte met een 2-1 overwinning van het speelveld en nestelde zich door de zege in de middenmoot.

FC ’s Gravenzande VR – ADO Den Haag VR2

Al na tien minuten opende Sienna in ’t Veld de score voor de gedoodverfde kampioen. FC ’s-Gravenzande kreeg kort daarna een grote kans op de gelijkmaker maar verzuimde te scoren. ADO Den Haag 2 liep daarna weg naar een 0-4 voorsprong bij rust door treffers Amy Dekkers, Felicia de Zeeuw en Sienna in ‘t Veld. In de tweede helft konden de Haagse vrouwen nog een keer scoren, waardoor de eindstand 0-5 werd. Het laatste woord was weer voor Sienna in ’t Veld.

 

 

 

Lees verder