1e klasse C: Wippolder heeft weinig moeite met sv Nootdorp

De eerste paar minuten leek er een verrassing in de maak op sportpark Pauwmolen. sv Nootdorp creëerde de eerste vijf minuten twee honderd procent kansen, maar sprong er te slordig mee om. Wippolder trok het spel meer naar zich toe en stelde al in de eerste helft orde op zaken. De formatie van trainer Mark Moen stapte uiteindelijk ook als winnaar van het veld.

Foto’s: Wouter Dill

Beide ploegen konden enkele spelers om uiteenlopende redenen niet inzetten. Wippolder leek na de eerste paar minuten de meeste creativiteit en het vertrouwen te bezitten. De thuisploeg liet de bal lustig rondgaan en in de twaalfde minuut kon de 1-0 genoteerd worden. Silvano Tarantino ging goed door op rechts, zijn steekbal werd onderschept, maar kwam voor de voeten van Berto de Vree. De Vree kapte een verdediger en schoot hard met links in de verre bovenhoek. Wippolder drong verder aan, sv Nootdorp probeerde maar kon voorin geen vuist maken.

In de 24e minuut gaf Domenico de Vree een goede assist op Daley Uythof. Laatstgenoemde zette een actie in, maar werd gevloerd in het strafschopgebied. Uythof legde zelf aan en schoot beheerst de 2-0 tegen de touwen vanaf elf meter. Diezelfde Uythof was het die een goede actie had in de 35e minuut. Doelman Augustinus redde knap, maar Berto de Vree was er als de kippen bij om de 3-0 in te tikken. De wedstrijd leek gespeeld en beide ploegen konden aan de thee.

Na rust dacht sv Nootdorp er nog een wedstrijd van te maken. In de 53e minuut werd de 3-1 binnengetikt na een lage voorzet. Met Romijn, Verhagen en Van den IJssel in de ploeg werd er nog van alles geprobeerd aan Nootdorpse kant, maar het mocht niet baten. Het slotwoord was aan Wippolder. Domenico de Vree zette een prachtige actie in op links en leverde een puike voorzet af op Quinten Hellemons. Hellemons kwam hoog en kopte hard in de verre bovenhoek raak: 4-1. De solide verdediging met steunpilaren Seffelaar, Overvliet, Van Heyst en Tarantino hield verder de rijen gesloten en de derde helft kon beginnen.

Wippolder stijgt door deze overwinning naar de eerste plek van deze sterke eerste klasse A. sv Nootdorp moet alle zeilen bijzetten om weg te komen van de laatste plek.

Lees verder