3e Divisie: TOGB op karakter langs Sportlust’46

Sportlust’46 was naar Berkel en Rodenrijs afgereisd om de achterstand op koploper SteDoCo en nummer twee UNA te verkleinen. Het liep anders voor de roodhemden.  In de laatste wedstrijd van de eerste periode was TOGB op haar eigen sportpark Het Hoge Land met 1-0 de baas over de titelkandidaat uit Woerden. In het intense duel leken de Woerdenaren op 0-1 te komen via Remco de Weerd. De treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. Kort na de afgekeurde goal van de bezoekers scoorde TOGB. Max le Fevre benutte zijn snelheid en verschalkte de uitgekomen Romero Antonioll met een lob: 1-0.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

De roodhemden uit Woerden probeerden met een hoog tempo en combinatievoetbal de geelzwarte brigade van Jonathan Jonk te verrassen. De technische staf van TOGB had haar huiswerk goed gedaan en een strijdplan bedacht om de Woerdenaren te bestrijden. Hierdoor was een aantal spelers uit de TOGB-selectie tot bankzitter veroordeeld in dit duel. Het bleek na negentig minuten de juiste tactiek voor de volle drie punten.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Sportlust’46 zocht via de combinatie naar het gat in de TOGB-defensie, maar vond dit niet. TOGB speelde geconcentreerd. De thuisploeg had een aantal spelers, dat veel meters maakte om de gaten dicht te lopen en kwam er bij een balverovering razendsnel uit. Na ruim twintig minuten voetbal, leek het team van de vertrekkende trainer Twisker de score te openen. Na voorbereidend werk van Wessel Meijering drukte Remco de Weerd af. De bal verdween in de lange hoek achter Moreno Zwarteveld, maar werd geannuleerd voor vermeend buitenspel. De concentratie aan de kant van de bezoekers was mede door de afgekeurde treffer even niet honderd procent. TOGB pakte het initiatief en zag na het uitstekend druk zetten door Jordan Weegman, waarmee de bal werd veroverd, een fantastische dieptepass van de centrale verdediger. Max le Fevre geloofde in de pass, benutte zijn snelheid, waarmee hij twee Woerdenaren klopte in de sprit. Hij zag doelman Antonioll uitkomen, waardoor Le Fevre de bal met veel gevoel over de uitgekomen doelman in het doel stuurde: 1-0.

Waar TOGB geen wissels doorvoerde, werd aan Woerdense zijde driemaal gewisseld voor de tweede helft. Het was de vraag hoe lang beide teams het intense spel, dat aan de toeschouwers werd getoond, konden volhouden. TOGB had gedurende de tweede helft af en toe een kleine overtreding nodig om de aanval van Sportlust’46 te stoppen. Aan de andere kant werd de passnauwkeurigheid van de Woerdenaren naar mate de wedstrijd vorderde steeds minder, wat voor frustratie en irritatie leidde richting de arbitrage. Onterecht, want de fouten werden door de roodhemden zelf gemaakt.

Uitgespeelde kansen waren schaars tijdens deze ontmoeting. Sportlust’46 kreeg maar liefst acht corners te nemen en was pas bij de laatste echt dreigend. Nadat de bal werd ingebracht, mocht invaller Terence Groothusen het luchtduel aangaan. Glenn Zandbergen en Michel van der Elst zetten een goed blok, waardoor de centrale aanvaller uit balans raakte en niet gericht kon koppen. Moreno Zwarteveld pakte de bal, waarmee het gevaar geweken was. Door de overwinning verschafte TOGB zich een plek net onder de koplopers in de middenmoot. De Woerdenaren zullen zich moeten herpakken willen zij de titelaspiratie vervolg kunnen geven.

Analyse

TOGB-trainer Jonk was na de wedstrijd uiteraard tevreden met de drie punten. ,,Ik denk dat wij terecht gewonnen hebben. Als technische staf hadden wij een plan bedacht dat uitstekend heeft gewerkt. Het was natuurlijk de vraag hoe lang je dit als team vol kunt houden. Wij hadden veel meters gemaakt in de eerste helft, waardoor wij in de tweede helft iets verder naar achteren moesten spelen. Bij Sportlust zag je de passonnauwkeurigheid toenemen. Uitgespeelde kansen waren er niet en dan heb je je verdedigende taken heel goed voor elkaar. Met de gekozen tactiek met lopende spelers en snelheid hebben wij drie punten gepakt. Bovendien hebben wij heel goed de posities en de ruimtes benut in deze wedstrijd en terecht de punten gepakt.”

 

 

Lees verder