Zaalvoetbal: FC Westland verliest topper

De zaalvoetballers van FC Westland moesten voor het eerst dit seizoen buigen voor een tegenstander in de competitie. FC Westland en medekoploper ZVG Cagemax gingen de eerste helft gelijk op. Na de pauze wist de thuisploeg nauwelijks meer iets te creëren en was het breekpunt vier minuten voor tijd toen Cagemax de 3-4 scoorde.

Tekst: Peter Botman       |      Foto’s: Alex Pronk

De ploeg van coach James Dhanai begon de wedstrijd overbluffend. Binnen drie minuten wist FC Westland een voorsprong te nemen door treffers van Karam Boukhari en Yassine Irzi. De aansluitingstreffer, een eigen inzet van Annouar Attal Haoui, viel voor FC Westland te snel. Hierna wist de ploeg uit Gorinchem, dat makkelijker combineerde, de score om te draaien naar 2-3. Een slim genomen vrije trap van FC Westland, met Mo Maatoug als eindstation zorgde voor een 3-3 ruststand.

Evenals vorige week in de bekerwedstrijd tegen VNS United kon FC Westland de 3-3 stand geen positief vervolg geven. De thuisploeg durfde niet echt meer of kon niet meer, kwam tot weinig goede kansen meer. En ZVG Cagemax kreeg diverse grote kansen. Dat het tot vier minuten voor tijd 3-3 bleef was vooral te danken aan keeper Barry Botman die keer op keer zijn doel schoon wist te houden tot een moment van balverlies achterin en hij geen antwoord had op een vlammend schot. FC Westland moest hierna risico’s gaan nemen, waar de ploeg uit Gorinchem wel raad mee wist en waardoor de score nog te hoog opliep naar 3-6. Vooralsnog lijkt het erop dat FC Westland zich op de tweede plaats moet gaan richten zolang ZVG Cagemax in deze vorm blijft verkeren.

Aanstaande vrijdag, 17 november, speelt FC Westland in Spijkenisse tegen OACN Boys, waarna Watergas een week later op bezoek komt in sporthal Hoge Veld in Den Haag.

Lees verder