Zaalvoetbal: Dapper strijdend zvv Den Haag Vrouwen verliest van grootmacht ZV Libertas

In het Noordfriese Damwâld werd het voor zvv Den Haag helaas een sportieve deceptie. Na een nipte 1-0 ruststand werd het in de tweede helft toch nog een geflatteerde 4-0 nederlaag voor de ploeg uit de residentie.

Tekst: Ulis van Maanen

Zonder Ramona van der Harst, Romy Scherpenzeel, Stef Valk en Sylvana Den Boer, maar met Lavinia Poku en Mirthe Bos (ex-ADO Den Haag) moest het ambitieuze Haagse trainersduo René Havermans en Jeffrey Brand aantreden en het opnemen tegen een sterk spelend ZV Libertas, dat in de eerste helft op voorsprong kwam via Linda Bosma. Havermans en Brand moesten langs de lijn lijdzaam toezien hoe hun ploeg kans op kans niet wist te verzilveren. Maar eerlijk is eerlijk ook Den Haag ontbrak het niet aan geluk. De Friese tegenstoten waren zeker niet ongevaarlijk. Onder aanvoering van de ‘Bosman-clans’ trof ZV Libertas als ware sluipschutters doel. En dat allemaal op cruciale momenten van pure onachtzaamheid aan Haagse zijde. Lotte Bosma scoorde de 2-0, Silke van der Wal de 3-0 en de laatste treffer kwam van Sam Bosma.

Scoringskansen waren er bij de vleet voor zvv Den Haag, maar die werden onbenut gelaten. Het bleef bij die vier goals omdat de Haagse goalie Lisa Franken weer haar topvorm toonde en persoonlijk voorkwam dat er meer dan de vier Friese goals vielen. Vermeldenswaardig is de zuivere overtreding die aan de derde treffer van de thuisploeg voorafging. Maar goed, ook dat is voetbal.

zvv Den Haag Vrouwen heeft verloren door onachtzaamheid en zelf niet te scoren. ZV Libertas daarentegen deed dat dus wel…!

Lees verder