Zaalvoetbaloverzicht: Nipte winst voor Stanga, Multicult te sterk voor Berkel

In het zaalvoetbal dreigt de 1e divisie B mogelijke ‘kleiner’ te worden. Kawin uit Leerdam is door de KNVB uit de competitie gehaald vanwege het niet voldoen aan de licentie-eisen voor de 1e divisie. Daardoor is de wedstrijd afgelopen week tegen zvv Den Haag niet doorgegaan.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Daarnaast dreigen zowel JCK/AISO (uit Vleuten), dat overigens maar één zaalteam heeft, en OACN Boys uit Spijkenisse ook hun licentie kwijt te raken. Het laatste duel dat JCK/AISO speelde, is alweer een tijdje geleden. Het uit Spijkenisse komende OACN Boys heeft haar laatste wedstrijd, op 20 oktober, met 0-16 verloren van ZVG Cagemax. Bij navraag bij de KNVB houdt competitieleider Ron Kauwen de mond dicht. Of dat verstandig is, zal later blijken, terwijl beide ploegen op last van de KNVB zijn stilgezet.

FC Westland – ZVG Cagemax

In een uitzinnige wedstrijd speelden twee favorieten voor het kampioenschap tegen elkaar. Helaas voor de Westlanders hebben ze, na een ruststand van 3-3, het duel verloren met 3–6. Klik HIER voor een verslag en foto’s van die wedstrijd.

Topklasse B

Futsal Rotterdam 2 – Stanga

Een wedstrijd met twee verschillende helften. In de eerste helft ging het spel op en neer en was Futsal Rotterdam de meest effectieve ploeg, wat een ruststand van 4-0 opleverde. Na rust ging Stanga vanaf het fluitsignaal van scheidsrechter Osman Unsun helemaal vol pressie en passie spelen en ging zelfs aan de haal met de overwinning, waarbij er nog een doelpunt afgekeurd werd in Haags nadeel. Doelpuntenmakers van Stanga zijn Jeffrey Ramkisoen en viermaal Rico Kogeldans: 4-5.

Stompwijk’92 – ASW

Stompwijk’92 speelde goed en creëerde veel kansen. Dit resulteerde in een 2-0 ruststand door een eigen doelpunt en een treffer van Dick van der Salm. In de tweede helft kreeg Stompwijk’92 nog legio kansen, maar deze werden niet afgemaakt. Stompwijk’92 kreeg uiteindelijk het deksel op de neus door twee late tegendoelpunten. Het was een gemiste kans voor Stompwijk’92 om aansluiting te krijgen bij de top.

FC Westland 2 – Zuid West DH

FC Westland speelde al te graag naar voren om ook aansluiting te maken met de top van de Topklasse, maar in de eerste helft kregen de Westlanders qua score een tik op de neus. Door doelpunten van Soufyan Zoulali (0-1) en Samir Foudal brak de rust aan met een 0–2 achterstand voor FC Westland 2. Aanvoerder James Dhanai wees in de rust nogmaals op de belangen van FC Westland om mee te moeten draaien in de top. De beloning kwam al na zeven minuten in de tweede helft door een doelpunt van Dhania zelf: 1-2. Even letten de spelers van FC Westland niet goed op en kreeg de ploeg in de veertigste minuut onnodig een treffer om de oren van de uitstekend spelende aanvoerder Abdellah Zoulali van Zuid West DH: 1-3.

Het reserveteam van FC Westland bouwde met veel inzet de achterstand om naar een 3-3 gelijke stand. Scheidsrechter Abderrahim Essaghir en zijn secretaris zagen Karam Boukhari de aansluitingstreffer maken en in de tweede minuut van de extra tijd, er was veel oponthoud geweest, prikte Morad Naimi (tevens ook voorzitter van FC Westland) de gelijkmaker van dichtbij binnen: 3-3.

Berkel – Multicult

Multicult was met veertig fans afgereisd naar Berkel. Multicult begon sterk aan de wedstrijd met veel balbezit, maar bij Berkel stond het goed achterin en het hield de linies kort, dus was het heel lastig om de passes door de as te kunnen geven. Multicult bleef voetballen en Berkel loerde op de counter, waar het zo goed in is: afwachten en dan vol op de counter spelen en dat lukte ook, want de score werd geopend door Berkel uit zo’n counter: 1-0.

Multicult zocht naar de gelijkmaker en die kwam er ook net voor rust via Ayoub Loukili, die tussen twee man glipte en koel afrondde: 1-1. Gelijk na de rust maakte Berkel de 2-1 door slecht uitverdedigen van Multicult. De bezoekers kwamen na de 2-1 van Berkel los via Bilal el Gholabzouri, die driemaal de bal in het net schoot en Ayoub Loukili die ook zijn hattrick vol wist te maken: 2-6. Berkel deed wat terug in de laatste seconden door de 3–6 aan te tekenen, maar dat was niet genoeg, want de driepunten gingen mee terug naar Den Haag.

Tutor – Lugdunum

Tutor begon goed aan de wedstrijd. Carel Nguy opende snel de score: 1-0. Lugdunum reageerde goed en via Feo Lustig kwamen de bezoekers op gelijke hoogte 1-1. Nadat wederom Carel Nguy de 2-1 voor zijn rekening had genomen, ging de ploeg uit Delft alsnog met 2– onderuit door Leidse treffers van Samet Yarim en Feo Lustig.

Lees verder