‘Opmerkelijk nieuws op en rond de velden’

Weer een volledig competitieweekend. Haaglanden Voetbal kijkt nog even terug op opmerkelijke zaken op en rond de velden het afgelopen weekend.

Vierhonderdste

Op sportpark De Hoge Bomen trapte Westlandia voor de vierhonderdste wedstrijd af van het zaterdagteam. Het duel tegen Oliveo leverde geen succes op, want de bezoekers keerden terug richting Pijnacker met een 0-2 overwinning.

Vijfhonderdste

Voor Omroep West-verslaggever Jim van der Deijl was het zondag in het Bingoal Stadion zijn vijfhonderdste wedstrijd als verslaggever van ADO Den Haag. Als vanouds leverde het – samen met Pim Markering – het verslag van die wedstrijd. Onaangekondigd verscheen in de rust Omroep West-hoofdredacteur Henk Ruijl ten tonele in de perskamer. Hij had kort lovende woorden voor Van der Deijl en bood hem een fles geestrijk vocht aan.

Gaten

Wat afgelopen zaterdag zeker opviel bij het Delftse treffen tussen Vitesse Delft en DHC op sportpark Tanthof-Zuid, was dat één der doelnetten aan vervanging toe is. Gaten in één van de netten waren nu wel erg groot. Letterlijk gezien zaten er nu te weinig gaten in het doelnet. Het zou ook kunnen dat er meer ballen in (door) het net zijn geschoten dan tegen het net.

Presentatie ADO-boek

Zondagochtend was er de presentatie van het grote ADO-boek, een ‘stoeptegel’ van zo’n vijf kilo. ,,Ik heb nog nooit 89 euro hoeven afrekenen voor een stoeptegel”, grapte burgemeester Jan van Zanen. ,,Maar het is de moeite zeker waard”, haastte hij zich er achteraan te zeggen. Op het podium verschenen ook nog oud-trainer Rob Baan, de oud-speler Sjaak Roggeveen, oud-speler en trainer Lex Schoenmaker, directeur Natascha van Grinsven-Admiraal en Wim van Laar als vicevoorzitter van de HFC.

Het was een drukte van jewelste, want vrijwel alle ‘voor-inschrijvers’ kwamen hun exemplaar ophalen.

Huldiging

Voor de wedstrijd RKDEO-LFC werd Fabian Pak gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd in de hoofdmacht van de Nootdorpers. Twee weken geleden speelde Pak al zijn honderdste wedstrijd. Hij kreeg nu uit handen van bestuursvertegenwoordiger Wilco Vieveen de bloemen. Pak maakte op 23 september 2018 zijn debuut in RKDEO 1 en maakte tot op heden negen doelpunten in de hoofdmacht.

Presentatie boek Martin van Zaanen

Zaterdagochtend was de presentatie van het nieuwste boek van Martin van Zaanen bij boekhandel De Vries-Van Stockum in de Passage. In ‘Meer Haags Gras’ mooie verhalen uit het verleden van het Haagse voetbal. In ons TV-programma Haaglanden Voetbal Midweeks komende woensdag een gesprek met Marin van Zaanen over zijn nieuwste uitgave. Te bemachtigen via de Nederlandse Sportboeken Club (NSC.nl)

Lekkere binnenkomst

Phil Altimari had bij HVV een ‘lekkere binnenkomst’ in de uitwedstrijd tegen UVS. Hij viel bij HVV na 25 minuten spelen in, omdat Chongyi Tjin-Ashoe er met een schouder uit de kom vanaf moest. Altimari nam vervolgens de gelijkmaker voor HVV voor zijn rekening. HVV kwam daarna weer op achterstand maar Connor Coward zorgde voor de 2-2 eindstand. Terwijl HVV de gelijkmaker scoorde, had een andere speler andere ‘bezigheden’.

Flink op schot

Laakkwartier is de laatste twee wedstrijd flink op schot. Werd vorig week nog met 6-6 gelijk gespeeld tegen Full Speed. Nu leverden vijf treffers (elf in twee wedstrijden dus) wel drie punten op. Er werd namelijk met 2-5 gewonnen op Houtrust van Duindorp SV, dat na een goede start even de weg kwijt lijkt te zijn. Kai Muusers en Karam Boukhari (foto) scoorden beiden tweemaal.

Honderdvijftig keer tussen de palen

Met jubileumduels zijn we er nog niet. Want ook doelman Reinder Pul had vorige week een jubileumduel. Tegen Laakkwartier speelde hij zijn honderdvijftigste wedstrijd in het eerste voor Full Speed. Ook hij zal die wedstrijd niet snel vergeten, want hij kreeg er (zie hierboven) zes achter de oren. Toch leverde het een punt op, want ook zijn ploeg wist zes keer het vijandelijke net te vinden. Zaterdag ging het de Delftenaren beter af: een 1-0 thuiswinst op Blauw Zwart.

Reinder Pul vorige week in actie tegen Laakkwartier

Eigen vervoersmiddel

FC Zoetermeer nam zaterdag haar eigen nieuwe spelersbus in gebruik bij de uitwedstrijd naar VDL. Een geweldige stunt natuurlijk van de Zoetermeerse club van voorzitter Jacob de Boer. Maar ook Duindorp SV heeft een nieuwtje… Altijd prettig als de ploeg straks weer op trainingskamp gaat.

 

 

Lees verder