KNVB start nieuwe cursus voor Video Analist 1

Binnen veel sporten is technologie niet meer weg te denken. Denk aan de digitale tijdmetingen bij schaatsen, het Hawk-Eye systeem bij tennis of de onboard camera’s in de Formule 1. Binnen het voetbal is deze trend ook zichtbaar. Zo wordt er gespeeld met doellijntechnologie, is de Video Assistant Referee (VAR) ingevoerd en maken veel clubs en bonden inmiddels structureel gebruik van video analyse.

Een video-analist heeft als doel om spelers, trainers en de speelwijze van het team te ontwikkelen. Hij of zij speelt een faciliterende rol door het vastleggen, coderen, analyseren en visualiseren van wedstrijden en/of trainingen. Het doel van deze opleiding is om jou de basiskennis en vaardigheden van een video-analist bij te brengen. Deze basiskennis en vaardigheden worden gedurende de opleiding behandeld middels de volgende thema’s:

  • Werken met video-analyse in de sport
  • Vastleggen van een wedstrijd op video
  • Technieken en ontwikkelingen binnen video-analyse
  • Ontwerpen van een codeblad en coderen van een wedstrijd
  • Mogelijkheden binnen analyse software
  • Toelichting implementatie video analyse binnen de KNVB
  • Visualiseren van een analyse
  • Toelichting verschillende presentatie tools en ontwerpen van een presentatie

Inhoud

De inhoud van de opleiding Video Analist 1 is toepasbaar voor video-analisten uit alle sporten. De opleiding is dan ook toegankelijk voor video-analisten uit andere sporten.

De Video-analist 1-opleiding is uitsluitend bedoeld voor (startende) video-analisten. Voor trainers die meer willen weten over dit thema biedt de KNVB in het restant van dit seizoen nog een tweetal themabijeenkomsten aan. Deze worden aangeboden op 16 januari 2024 in Amstelveen en 15 mei 2024 in Sittard. Hierin ga je onder leiding van Jaimy Hulsker (video-analist A-elftal mannen) aan de slag met hoe je video-analyse kunt inzetten binnen jouw team/vereniging.

Inschrijving

Klik HIER voor meer informatie

(Foto: KNVB)

Lees verder