Schiet wet op de privacy een beetje door?

De wet op de privacy is ooit aangepast! Ook Haaglanden Voetbal loopt er regelmatig tegenaan, als wij vragen naar de soort blessure bij een speler. Informatie wordt dan niet gegeven, op basis van de wet op de privacy. Medische gegevens mogen niet naar buiten worden gebracht. Het simpele ‘hij heeft last van zijn knie’ of ‘hij heeft een hamstringblessure’ mag niet. Alleen ‘de speler is niet fit, of is geblesseerd’.

Het onderwerp is nu weer actueel met de afwezigheid van Bergwijn en Brobbey bij het Nederlands elftal. In het programma Rondo van Ziggo gaf oud-speler en bondscoach Marco van Basten aan dat hij het onbegrijpelijk vindt, dat de KNVB maandagavond geen volledige duidelijkheid heeft verschaft omtrent de blessures van Steven Bergwijn en Brian Brobbey. De twee Ajax-aanvallers vielen op het laatste moment af bij het Nederlands elftal.

Zie hieronder de discussie bij Ziggo:

In het persbericht dat de KNVB maandag plaatste op de officiële kanalen, werd vermeld dat het tweetal niet wedstrijdfit is. Wat de precieze oorzaak is, blijft onduidelijk. Van Basten: ,,Waarom mag ik dit niet weten? Medische gegevens. Iemand heeft last van zijn knie, waar zijn we mee bezig, joh?”

Hoe denkt men daar in het amateurvoetbal over. Ook daar mag een trainer, verzorger of speler niet zeggen wat voor soort blessure er speelt. Is dit goed, begrijpelijk of overdreven? Zonder op details in te gaan alleen melden, dat het om bijvoorbeeld een knieblessure gaat….. Onze redactie is benieuwd naar jouw mening: redactie@haaglandenvoetbal.nl

Mee eens of belachelijk (met een korte toelichting)?

Lees verder