Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek ‘Nieuwsflits’ brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regioclub Scheveningen uitkomt.

Tekst: Peter Petit

Kozakken Boys-aanvaller Sergio Hughes is wederom opgeroepen voor de nationale ploeg van Sint Maarten. Het team van bondscoach Piet de Jong speelt deze week twee beslissende CONCACEF Nations-League wedstrijden tegen respectievelijk Guadeloupe en Saint Lucia. Na de recente 1-0 uitzege op Saint Kitts & Nevis, is de nationale selectie van Sint Maarten er alles aan gelegen aan een goed vervolg tijdens de laatste twee en daarmee ook beslissende wedstrijden. Handhaving in de B League, waarin Sint Maarten dit seizoen debuteert, is nog altijd mogelijk.

Vrijdagmorgen 17 november om middernacht Nederlandse tijd is in Barbados de aftrap tegen Guadeloupe. Op zondag 19 november staat om 20.00 uur de uitmatch tegen Saint Lucia op het programma. Na vier speeldagen heeft Sint Maarten drie punten, evenveel als Saint Kitts & Nevis. Guadeloupe en Sant Lucia staat op de plaatsen één en twee en hebben tot nu toe allebei negen punten. De groepswinnaar promoveert naar de A-League, de hekkensluiter speelt volgend seizoen in de C-League

Spakenburg is al druk bezig met de voorbereiding voor het seizoen 2024-2025. Nadat vorige week de contracten met Floris van der Linden, Mark Veenhoven en Tobias Kleijweg werden verlengd, was het deze week de beurt aan het trio Dwayne Green, Nick Verhagen en Tom Noordhoff.

De 27-jarige Green, oud-speler van RKC Waalwijk en FC Den Bosch, verlengde zijn contract bij De Blauwen tot medio 2026. De linksback startte dit seizoen in elf competitiewedstrijden waarin hij één keer scoorde. De eveneens 27-jarige Nick Verhagen, opgegroeid bij de jeugd van FC Utrecht, verlengde zijn contract met één jaar. De rechtsback met de longen van een paard, speelt sinds de zomer van 2022 bij Spakenburg en droeg daarvoor jarenlang het shirt van Sporting’46.

Tom Noordhoff (28) kreeg zijn opleiding bij Ajax. Na zijn periode bij Jong Ajax droeg Noordhoff nog het shirt van Jong Almere City, Telstar en FC Lisse. In het duel tegen Scheveningen raakte hij ongelukkig geblesseerd, maar inmiddels is hij weer volledig fit en speelde hij afgelopen zaterdag in de tweede helft als centrale verdediger in het duel tegen Kozakken Boys. Noordhoff heeft zijn contract ook met één jaar verlengd.

Lees verder