Na initiatief Haaglanden Voetbal: Stichting Sportpark Irene en RVC Celeritas weer ‘on speaking terms’

Het was ook Haaglanden Voetbal een doorn in het oog. De al langere tijd slepende controverse tussen de Stichting Sportpark Irene en het bestuur van RVC Celeritas. In een ultieme poging lukte het om alle partijen afgelopen maandag nog eens bijeen te krijgen.

Ton Beije, hoofdredacteur van Haaglanden Voetbal: ,,Dit conflict had alleen verliezers tot gevolg. Een mooi sportpark, met tribune, kantine en veel kleedkamers en een club die een eigen ruimte als kantine heeft in Sporthal de Schilp, waar ook omgekleed moest worden, maar dat lukt nu niet meer omdat ook de zaalsporten inmiddels zijn begonnen.” In het TV-programma Haaglanden Voetbal Midweeks waren vorige week niet voor niets uitgenodigd Ron van Ravesteijn, penningmeester van RVC Celeritas en John van Zweden, die in kort tijdsbestek orde op zaken had gesteld bij DHC met zijn motto: ‘The only way is up’.

Gesprek

Ton Beije: ,,Aan Hans Lammertink had ik al gevraagd of hij akkoord ging dat ik nog een poging zou wagen. Tijdens de uitzending liet Ron van Ravesteijn (namens de club was die avond ook Martin van Es aanwezig in de studio) weten ook een bemiddelingspoging toe te juichen, waarop – mede op verzoek van zijn club – John van Zweden erin toestemde om aan te schuiven bij het gesprek. Vervolgens snel de koe bij de horens gevat en een gesprek gearrangeerd, waarbij ook bestuursleden van de Stichting aanschoven.”

Constructief

Afgelopen maandagmiddag troffen alle ‘partijen’ elkaar voor een gesprek. Het belangrijkste was om niet te veel achterom te kijken, maar vooral vooruit. In een constructieve bijeenkomst lukte het om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ton Beije: ,,Ook Ron van Ravesteijn erkende – en dat had hij tijdens de TV-uitzending al gedaan – dat Lammertink veel voor de club heeft gedaan toen men haar intrek nam op het sportpark. Tijdens het gesprek werd de naam van Lammertink ‘gezuiverd’ en zijn er afspraken gemaakt voor de bespeling van de velden en het gebruik van de kleedaccommodatie.”

Samenwerking

Voor zowel de Stichting als RVC Celeritas redenen om de samenwerking weer op te pakken. De Stichting weet wanneer het gebruik kan maken van de velden, de club krijgt weer de gelegenheid om van de kleedkamers gebruik te maken, zonder risico dat ‘plots’ de veldverlichting wordt gedoofd. De nieuwe samenwerking gaat officieel van kracht zodra beide partijen (Stichting en bestuur RVC Rijswijk) hun handtekening hebben gezet. Maar niemand van de aanwezigen twijfelt eraan,dat dit op zeer korte termijn ook gaat gebeuren. Tussentijds vindt evaluatie plaats hoe de afspraken verlopen en wordt er gewerkt aan afspraken voor een blijvende samenwerking in de toekomst. Ton Beije: ,,Tussentijdse controle zal er zijn op nu gemaakte afspraken en half februari komt deze groep weer bijeen om hopelijk een klap te geven over goede afspraken voor de toekomst. Ik ben blij, met dank aan John van Zweden en namens de Stichting de bij het gesprek ook aanwezige Jan Willem Wigt en Cees Uitbeijerse én uiteraard het bestuur van RVC Celeritas, dat partijen weer gaan samenwerken. Het was een – in ieders belang – constructieve bijeenkomst. Ik hoop dat het schudden van de handen na afloop en het tekenen van de overeenkomst een begin betekenen van weer een vruchtbare samenwerking.”

Lees verder