‘Ontslag’ bij ADO Den Haag dreigt voor icoon Lex Schoenmaker

Veel negatieve signalen in de media op het voorgenomen besluit van de directie van ADO Den Haag om de verbintenis met clubicoon Lex Schoenmaker tussentijds te verbreken, of met andere woorden ’om Lex Schoenmaker te ontslaan’.

Voetbalmakelaar en Hagenaar Rob Jansen (foto) haalde hierover uit in zijn podcast. Het contract, dat door de vorige directeur Edwin Reijntjes met Schoenmaker was getekend, loopt nog tot medio 2025. Rob Jansen wil dat de ADO-directie dat voorgenomen besluit terugneemt. ,,Hoe haal je het in je hoofd? Om zo iemand, met zo’n staat van dienst voor je club, die voor een armzalig salaris werkt, zoveel verdriet te bezorgen?””, merkte Jansen op.

Klein salaris

Lex Schoenmaker (76) diende de club als spelers, trainer, assistent-trainer en in diverse andere functies en fungeert nu nog als ambassadeur. Jansen weer: ,,Lex Schoenmaker krijgt daar een heel klein salaris voor bij ADO, echt een heel klein salaris. Maar ADO heeft in al zijn wijsheid besloten dat ze eigenlijk wel van Lex Schoenmaker af willen. Ze zeggen eigenlijk: ‘Je hebt nog een doorlopend contract, maar wat moeten we met je?'”

Onbegrip

De emotioneel aan ADO verbonden Jansen wil daar een stokje voor steken. ,,Mensen van mijn kantoor Wasserman gaan zorgen dat dit niet gebeurt. Ik denk dat het ook verstandig is dat ik het zelf niet afhandel.” Ook Dick Advocaat, voormalig trainer en oud-teamgenoot van Schoenmaker, liet woensdag op de jaarlijkse nationale sportvakbeurs in Gorinchem aan Haaglanden Voetbal weten, dit besluit van de ADO-directie niet te begrijpen. ,,Ik weet om welke bedrag het gaat, zo ga je niet met clubiconen om.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder