Warming-up 4e Divisie B: Ekrem Kahya (HBS): ,,Winnen of verliezen hangt af van details”

HBS stelde vorig weekend toch wat teleur door op sportpark Craeyenhout nietverder te komen dan een 0-0 gelijkspel tegen laagvlieger Nieuwenhoorn. HBS staat zaterdag voor een zware opgave, want de ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto) moet het in Leerdam opnemen tegen de nummer vier op de ranglijst LRC, dat vier punten meer bezit dan de Kraaien.

Tekst: Ton Beije

Trainer Ekrem Kahya is van mening, dat er tegen Nieuwenhoorn meer heeft ingezeten. ,,We hebben een redelijk goede wedstrijd gespeeld en moeten eigenlijk voor rust op voorsprong komen, maar dat laten we achterwege. Na rust hebben we nog steeds veel meer balbezit tegeneen stug en hecht verdedigende ploeg en zijn we niet bij machte om heel veel te creëren, dus blijft het gelijk.”

Stap

Nieuwe kansen dus zaterdag, maar LRC leverde vorig weekend een knappe prestatie door uit tegen Poortugaal de volle buit te pakken met een 2-4 overwinning. ,,LRC draait inderdaad bovenin mee, maar dat maakt voor ons niet uit”, aldus Kahya. ,,Ze doen het goed, maar ook wij zijn ons aan het ontwikkelen en hebben ook al in drie wedstrijden zeven punten gehaald en alle drie de wedstrijden geen tegengoal geïncasseerd. En het woord laagvlieger zegt me eerlijk gezegd niet zo heel veel. Ik verwacht een heel leuke wedstrijd waarin wij op zoek moeten gaan naar het beter creëren van kansen en daar dan zakelijk mee om moeten gaan. En zorgen dat we weer een stap maken als collectief en individu.”

Details

HBS gaat met een duidelijk doel naar Leerdam, maar de HBS-trainer weet ook dat de krachtsverschillen niet groot zijn. ,,We willen het liefst alles winnen, zoals altijd, maar dat is niet altijd even makkelijk. Het verschil tussen de ploegen is ook niet zo heel groot, dus hangt winnen/verliezen af van details en die moeten we verbeteren.” En daarbij speelt nog een aspect een belangrijke rol. Kahya: ,,We hebben bijna iedereen weer terug op het trainingsveld en kijken wie in staat is om deze wedstrijd te spelen.”

Lees verder