Warming-up zaterdag 1C: Dorpenderby sv Nootdorp-RKDEO fraai affiche

Wippolder is de trotse koploper in 1C, maar Forum Sport staat er relatief wat beter voor, het heeft twee punten minder, maar een wedstrijd meer in petto. Zaterdag staan er weer fraaie derby’s op het programma.

Tekst: Ton Beije

Forum Sport is in Voorburg gastheer voor sv Den Hoorn, dat tot nu toe geen geweldig seizoen doormaakt. Het staat voorlaatste en weet alleen sv Nootdorp nog onder zich. Forum Sport, de ploeg van trainer Bas Steffens, kan zich geen misstap veroorloven in de kopgroep.

Wippolder heeft een lastig duel voor de boeg. De mannen van trainer Mark Moen treden binnen de lijnen aan de Noordweg in Wateringen tegen VELO, dat op eigen (gras)veld altijd een geduchte tegenstander is.

Voortzetten

Die Haghe gaat een visite afsteken bij sv Honselersdijk, dat vorig weekend vriend en vijand verraste met een ruime winst uit tegen FC Skillz. De Westlandse ploeg van trainer Pim van der Hoorn zal dat succes ook graag op de Strijphorst voortzetten.

TAC’90 trekt naar Leiden, waar het gastheer LFC (het vroegere FC Boshuizen) treft. Arie van der Padt kan met TAC’90 de punten goed gebruiken en kan bij een goed resultaat ook Wippolder en Forum Sport een dienst bewijzen.

Derby

FC Skillz moet zich op sportpark Adegeest herstellen van de ruime nederlaag van vorig weekend. Voorschoten’97 lijkt het ritme te hebben gevonden en staat nog maar drie punten achter op FC Skillz. Tenslotte in Nootdorp de ‘dorpenruzie’ tussen sv Nootdorp, dat nog steeds wacht op haar eerste punt, tegen RKDEO, dat wat terugzakte door het verlies een week terug thuis tegen LFC. Bij een derby speelt, zoals zo vaak, de stand op de ranglijst niet echt een rol, weet ook RKDEO-trainer Wesley Epskamp (foto).   

Lees verder