Warming-up 4e Divisie B: Peter Klomp (RKAVV): ,,Goed omgaan met aanvallen en verdedigen”

RKAVV won vorige week verdiend van FC ’s-Gravenzande. Om mee blijven doen in de middenmoot is winnen tegen DSO belangrijk. Ook voor het vertrouwen is een goed resultaat van belang. Hiervoor moet thuis het afronden beter en scherper worden.

Tekst: Pieter Donath

Na vijf wedstrijden niet meer te hebben gewonnen was de 0-3 winst tegen FC ’s-Gravenzande een opluchting. Zaterdag om 15.30 uur is de thuiswedstrijd tegen DSO uit Zoetermeer. De in de Vierde Divisie debuterende Zoetermeerse ploeg heeft tien punten en won uit bij HBS en vorige week thuis met 1-0 van vv Smitshoek. RKAVV heeft zeventien punten en is door het weer meetrainen van Khashaer Saeb en Shelton Wijngaarden bijna compleet. Trainer Peter Klomp (foto) is tevreden met het resultaat van vorige week, maar RKAVV moet scherper worden in de afronding.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande?

,,Uiteraard zeer tevreden. Niet alleen qua uitslag, maar zeker ook op de wijze waarop. We hebben verdedigend zeer weinig weggegeven, aanvallend goed balvast gespeeld, kansen gecreëerd en weer makkelijk gescoord. Dat zijn de juiste ingrediënten om een wedstrijd te winnen.”

Jullie uitresultaten zijn beter dan thuis. Is thuis spelen moeilijker?

,,Dat heeft niet zo zeer met uit of thuis te maken, maar meer hoe wordt omgegaan met de mogelijkheden om kansen te creëren en in de eindfase te scoren. We geven ook thuis weinig kansen weg en verdedigen dus goed, maar zijn simpel niet scherp genoeg in de afronding. Dat moet ook thuis beter.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen DSO?

,,Het is altijd lastig om te voorspellen hoe een wedstrijd verloopt. Dat hangt van veel factoren af. Kijkend naar de speelwijze van DSO in de laatste wedstrijden dan is dat behoudend met de nadruk op een goede verdedigende organisatie en daar waar kan vooruit om scherp toe te slaan. Als dat ook zaterdag zo is dan moeten wij daar aanvallend en verdedigend goed mee omgaan. Doet DSO het anders dan moeten wij vanuit onze kwaliteiten met die andere manier van spelen omgaan en blijven doen wat wij goed kunnen. Dat is ons uitgangspunt voor komende zaterdag, tijdens de wedstrijd kan er altijd bijgestuurd worden.”

 

 

 

Lees verder