Quick O19 kan komende zaterdag ongeslagen kampioen worden

 De O19 van Quick heeft inmiddels al promotie afgedwongen en kan komende zaterdag nu al kampioen worden van Landelijke 2e Divisie A. Het team van trainer Sarosh Malahe heeft tot nu slechts twee verliespunten.
 
Wat is het kracht van dit team?

Sarosh Malahe: ,,Het is een team waarvan de meeste spelers al vanaf de jongste jeugd bij Quick spelen. Ze kennen elkaar goed en gaan ook op een leuke manier met elkaar om. Zelf ben ik nieuw bij Quick. De spelers die van buiten de club komen, en dat zijn er maar enkelen per leeftijdscategorie, (beleid van de club) worden ook goed opgevangen door hun medespelers. Hierdoor verloopt het groepsproces sneller en makkelijker. Als trainer kun je dan ook sneller werken aan het concept dat past bij de groep spelers, die je tot je beschikking hebt. Wat mij ook opvalt is de zelfstandigheid en bereidheid van spelers om zaken rondom het team op te pakken.”

Wat is jullie doelstelling in de landelijke eerste divisie?

,,De doelstelling is handhaven op de eerste plaats. Afhankelijk van de resultaten kan dit natuurlijk naar boven worden bijgesteld gaandeweg de competitie. Binnen het team moet het individu kunnen excelleren en ontwikkelen. Wij zijn een opleidingsteam voor de seniorenselectie. Dat betekent dat we ervoor moeten zorgen dat er zoveel mogelijk spelers de aansluiting kunnen vinden bij de verschillende selecties (Quick 1 Zo/ Za, O23) die er zijn bij Quick. Dat doe ik natuurlijk niet alleen, maar samen met de Patrick Teunissen en Sander Erkelens en onze teammanager, Jim de Boer.”

Lees verder