ADO Den Haag Vrouwen laat teleurstellend punten achter in Velsen bij Telstar

ADO Den Haag Vrouwen keerde vrijdag met lege handen terug uit Velsen. Eén defensief slippertje was bij Telstar goed voor een bittere 1-0 nederlaag. Bij rust gaf het scorebord nog de 0-0 stand aan.

Foto’s: Eric de Wit

Meer dan drie jaar nadat zij in februari 2020 zwaar geblesseerd was geraakt, bekroonde Ilham Abali in Velsen-Zuid haar comeback met haar eerste basisplek bij de hoofdmacht. Captain Barbara Lorsheyd vierde haar driehonderdste wedstrijd in het Haagse doel. Nadat de wedstrijd wat traag op gang was gekomen, creëerde Bo Vonk het eerste doelgevaar. Uit haar voorzet schoot Manon van Raay over. Het eerste gevaarlijke moment voor het Haagse doel was een vrije trap. Lorsheyd zag de bal over vliegen.

Abali was in het vervolg dicht bij de openingstreffer. Na een geslaagde één-twee met Van Raay liet zij de doelvrouw van Telstar kansloos. De lat stond een doelpunt in de weg. De Haagse vrouwen voerden de druk op. Een uithaal van Van Raay ging rakelings naast. Aan de overkant zag Lorsheyd oud-ploeggenoot Jannette van Belen vrij voor zich opduiken. Met een uitstekende redding hield zij haar doel schoon. En zo brak de rust aan met een brilstand.

Op zoek naar een voorsprong dwong ADO Den Haag na de pauze een eerste hoekschop af. De verdediging van Telstar wist de bal weg te werken. Kort daarna bracht Van Belen na Haags balverlies Telstar aan de leiding: 1-0. De gasten probeerden snel wat terug te doen. Een schot van Louise van Oosten op aangeven van Abali werd gestopt. Lobke Loonen bracht Van Raay in stelling. Haar poging werd geblokt.

Om de druk te vergroten, bracht het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte aanvaller Lakeesha Eijken in het veld voor Wiëlle Douma. Vanessa Susanna verving Nikki IJzerman. In het Haags kwartiertje kwam Eijken vrij voor het doel. Haar inzet werd door de doelvrouw gepakt. Als invalster voor Abali kwam Chloé Vande Velde in het veld. Terwijl de tijd wegtikte, nam Daniëlle Noordermeer uit een vrije trap het doel onder vuur. De bal ging naast. In de persoon van Anne van Egmond werd nog een aanvaller in de strijd gegooid. Bij een counter van Telstar stond Vonk een grotere achterstand in de weg. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd schotelde Van Raay Loonen een prima kans voor. Het schot van de Haagse topschutter verdween net langs de voor de ADO-vrouwen verkeerde kant van de paal.

Opstellingen

Telstar Vrouwen:

Steen – Donker, Hermans, Remijnse (72. Van der Pol), Ridder, Gomez, Van der Vlist (57. Meijerink), Kira, Vis (72. Nottet), Van Belen, Hassani (82. Hassani)

ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd – Vonk, Noordermeer, Douma (68. Eijken), Nelemans – Van der Wal (85. Van Egmond), Abali (81. Vande Velde) – Van Oosten, Loonen, Van Raay, IJzerman (68. Susanna).

(Bron: ADO Den Haag/Roeland Gelink)

Lees verder