Stichting Sportpark Irene en RVC Celeritas tekenen overeenkomst

De Stichting Sportpark Irene en RVC Celeritas hadden al lange tijd geen beste onderlinge verhouding. Dat resulteerde recent in het niet kunnen trainen door de selectie van RVC Celeritas en ook vertrokken er instanties van het sportpark, zoals de KNVB met oefenduels en de Haagse Scheidsrechters Vereniging. Inmiddels is ‘de vrede getekend’.

Door bemiddeling van Haaglanden Voetbal zaten afgelopen maandag beide partijen weer om tafel. Hoofdredacteur Ton Beije van Haaglanden Voetbal: ,,Die onderlinge strijd was niet goed voor het voetbal en het sportklimaat in Rijswijk. Ik wilde nog een poging wagen om alles weer op de rit te krijgen. Hans Lammertink (namens de Stichting) was bereid tot het gesprek en ook het bestuur van RVC Celeritas reageerde bij monde van penningmeester Ron van Ravesteijn enthousiast tijdens ons TV-programma ‘Haaglanden Voetbal Midweeks’.”

Een handdruk bevestigt de overeenkomst, links Hans Lammertink, rechts Nikolai Saqi

Mede op verzoek van RVC Celeritas was ook John van Zweden bereid om mee te werken aan een bemiddelingspoging. Ton Beije: ,,Het gesprek afgelopen maandag verliep zeer voorspoedig. Er moesten nog wat hobbels opgelost worden, maar door een positieve insteek van alle betrokkenen zijn die deze week zeer voorspoedig opgelost.”

Ondertekening

En dat resulteerde zaterdagochtend al in het ondertekenen van de overeenkomst door Hans Lammertink namens de Stichting en Nikolai Saqi namens het bestuur van RVC Celeritas. RVC Celeritas maakt weer volledig gebruik van de velden en kleedkamers op het sportpark tijdens hun activiteiten en ook de Stichting kan weer op afgesproken tijden de accommodatie benutten. ,,We gaan nu de komende periode nadere afspraken maken voor een optimale samenwerking, maar ik ben blij dat het voor de voetballers nu allemaal is opgelost”, aldus Nikolai Saqi. Ook Hans Lammertink toonde zich opgelucht: ,,Ik ben ervan overtuigd dat het allemaal prima in orde komt.” Namens de Stichting toonden ook Jan Willem Wigt en Cees Uitbeijerse zich – na de lange onderlinge strijd – zeer content met de snelle oplossing.

Lees verder