Overzicht 4D: Te Werve laat het na twee overwinningen weer afweten

Maasdijk is met een ruime zege op DHLK in deze klasse de lachende derde en heeft nu evenveel punten als Vredenburch. FC Zoetermeer heeft drie punten meer, maar heeft ook één wedstrijd meer gespeeld. SEV was op het veld van RVC Celeritas te sterk voor gastheer Te Werve. SEP klopte Deltasport nipt.

Tekst: Peter Petit              |        Foto’s: Franca Dobbe

Te Werve – SEV

In het duel tussen Te Werve en SEV, gespeeld op het terrein van Celeritas, trok SEV uiteindelijk aan het langste eind. Fares Daoudi en ‘Mr. SEV’ Paul Jansen, vanuit een strafschop, zorgden voor de doelpunten. Ondanks gemiste kansen van SEV bleef Te Werve, dat gedurende de gehele wedstrijd een groot overwicht had, geloven in een overwinning. Een kwartier voor tijd kwamen de Rijswijkers nog op gelijke hoogte dankzij Aymane Achnak. Maar met tien man (rode kaart voor Mo Affela vanwege onoirbare kritiek op scheidsrechter) in de slotfase slaagde Te Werve er niet in stand te houden, en het was wederom Paul Jansen, onmisbare schakel in de formatie van hoofdtrainer Arjan Kortleven, die SEV de overwinning bezorgde.

Hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede was na afloop van de, in zijn ogen ‘dramatische wedstrijd’, boos op zijn spelers, niet voor het eerst dit seizoen. Drie basisspelers kwamen te laat, en hoewel de invallers hun stinkende best deden, constateerde Van Oostrom dat de beleving in zijn team anders was. ,,Ik regel alles voor mijn spelers, zorg ervoor dat de wedstrijd bij Celeritas kan worden gespeeld, maak afspraken met SEV, en wat krijg ik ervoor terug? Op zulke momenten vraag ik me wel af ‘waar doe ik het eigenlijk nog voor?’ Van Oostrom Soede zag een eerste doelpunt van SEV met een duidelijk buitenspelluchtje en vond dat zijn team ook wel een pingel had verdiend.

SEP – Deltasport

De wedstrijd tussen SEP en Deltasport eindigde in een 2-1 zege voor de equipe van Marcel de Letter. De rust ging in met een 0-1 voorsprong voor de gasten, doelpunt uit een penalty. Dennis Heijmenberg en Noah Maat zorgden ervoor dat de zege toch naar de Delftenaren ging. De Letter zag zijn team nog vijf kansen op de 3-1 missen, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef.

Maasdijk – DHL

Maasdijk deed met een 4-0 zege goede zaken tegen DHL. Na een half uur kwam Maasdijk op 1-0 door een kopbal van een DHL-speler in eigen doel. Na tien minuten in de tweede helft was het Scott van de Graaf die de 2-0 achter de doelman van DHL schoot. In minuut 86 meldde Jay Vreugdenhil zich voor de 3-0. In de laatste minuut schoot Wouter Laan de bal in de kruising, na een goede actie en assist van Jay Vreugdenhil. Hoofdtrainer Tayyah Chaudry van DHL repte na afloop over een wedstrijd met weinig kansen voor zijn team, maar ook over een geflatteerde uitslag.

 

Lees verder