4e klasse A/C: Loosduinse derby eindigt in gelijkspel, andere teams winnen overtuigend

 De Loosduinse derby tussen GDA en sv Loosduinen eindigde in gelijkspel. DUNO, GSC ESDO en sv Erasmus wonnen overtuigend. Stompwijk’92 kon de punten niet in eigen huis houden en moest deze meegeven aan Meerburg.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk         |       Foto’s: Frank van Leeuwen (Sportsnap.nl)

4e klasse A

Stompwijk’92 – Meerburg

Op Sportpark Meerhorst stond de wedstrijd tussen Stompwijk’92 en Meerburg op het programma. De thuisploeg hoopte op een stunt tegen Meerburg, dat hoger op de ranglijst staat dan de thuisploeg. De uitploeg begon sterk aan de wedstrijd wat resulteerde in een snelle voorsprong. Stompwijk’92 probeerde nog wat kansen te creëren, maar ging toch rusten met een achterstand. Na de rust waren er kansen over en weer, maar net voor het eindsignaal klonk wist de uitploeg de bevrijdende treffer te maken. De eindstand kwam daarmee op 0-2.

4e klasse C

sv Erasmus – SVH

sv Erasmus ontving SVH. Beide ploegen wilden met de drie punten van het veld stappen, SVH om op gelijke hoogte te komen en sv Erasmus om uit te lopen. Na een kwartier spelen maakte Danny Stakenburg de openingstreffer voor de thuisploeg. Ze waren los, want Abbas Saleem schoot even later de tweede treffer binnen: 2-0. SVH had niet veel in te brengen, want net voor rust bepaalde Jabrane el Youssefi de ruststand van 3-0. De uitploeg moest sterk uit de kleedkamer terugkomen als het de wedstrijd nog wilde winnen. sv Erasmus daarentegen wilde alleen maar meer doelpunten maken. Zo gezegd, zo gedaan! Mitchel Beijersbergen scoorde het vierde doelpunt. Je zou denken dat het daarmee klaar was, maar niets was minder waar. Danny Stakenburg scoorde nog twee keer en het slotakkoord kwam van Marnix Hermans die de eindstand bepaalde op 7-0.

sv Loosduinen – GDA

Op Madestein de ‘burenruzie’ tussen gastheer sv Loosduinen en GDA, een echte de Loosduinse derby. sv Loosduinen wilde koste wat het kost de drie punten bij de blauw-witten houden. GDA had gehoopt op een makkelijke middag aangezien sv Loosduinen lager stond op de ranglijst. Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd en het beloofde een leuk duel voor de supporters te worden. Al snel kreeg de thuisploeg een vrije trap op een mooie plek, maar deze ging net mis. Een kwartier voor de rust vond Bart Ruwaard alsnog het net en zo kwam de thuisploeg op voorsprong: 1-0.

GDA wilde de gelijkmaker scoren en ging drukzetten. Nick Selier scoorde voor de uitploeg en zo gingen beide teams met een gelijkspel de kleedkamer in. GDA kwam fel uit de startblokken, waardoor er wat gele kaarten vielen. Beide ploegen zochten naar de bevrijdende treffer, maar vonden het vijandelijke net niet. De eindstand was hetzelfde als de ruststand: 1-1.

DUNO – sv Zuid West

Op Sportpark Haagsche Dynamiek stond de laatste wedstrijd, voor het 100-jarig jubileum gevierd gaat worden, op het programma. DUNO was vanaf het eerste fluitsignaal de betere partij. Dit resulteerde al snel in een doelpunt van Koen van der Hoogen. Dit was ook meteen de ruststand. In de rust heeft Kenneth Lamens zijn ploeg flink toegesproken. De thuisploeg kwam de kleedkamer uit met een aantal wissels. Youssef Talhaoui maakte het tweede doelpunt van de dag voor de thuisploeg. De invaller Kevin Jacobs was verantwoordelijk voor de derde treffer. De uitploeg had niks meer in te brengen. Calvin Bakker maakte de vierde, maar niet het laatste doelpunt. De laatste twee treffers werden gemaakt door Jimmy Kipp, waardoor er na negentig minuten 6-0 op het scorebord stond. DUNO heeft goede zakengedaan door de drie punten te pakken. Het staat nu op een gedeelde eerste plek met veertien punten.

sv Houtwijk – GSC ESDO

GSC ESDO mocht aantreden bij sv Houtwijk. De uitploeg begon gelijk scherp aan de wedstrijd. Hierdoor kon Mohamed Tabelhajet de openingstreffer maken voor GSC ESDO. sv Houtwijk probeerde nog wat terug te doen, maar GSC ESDO was niet te stoppen. Hoessein Zeryouh vond nog twee keer het net, evenals Redouan Tabelhajet en Mohamed Tabelhajet. sv Houtwijk ging dus met een flinke achterstand de kleedkamer in. Na de rust werd het net nog een keer gevonden door Kursat Özbek. Toen er negentig minuten op het scorebord stond, stond daaronder een eindstand van 0-6 voor de bezoekers.

Lees verder