3e Klasse D: MVV’27 wint van Lyra, Naaldwijk en HVC’ 10 spelen maar één helft

De wedstrijd tussen Naaldwijk en HVC’10 werd gestaakt na de eerste helft, omdat de scheidsrechter niet verder kon. MVV’27 won thuis van Lyra. De bezoekers speelden de wedstrijd uit met negen man.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk        |      Foto’s: Hans Wüstefeld

 Naaldwijk – HVC’10

Op deze regenachtige koude dag kwam HVC’10 op bezoek bij Naaldwijk. Zowel de uit- als thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en er waren kansen over en weer. Naaldwijk kwam via Danny Niël op voorsprong, met een assist van Randy van Schelt: 1-0. Ondanks de voorsprong, was het HVC’10, dat het overwicht had. Naaldwijk en HVC’10 zochten de kleedkamer op met een ruststand van 1-0. Hier bleef het deze middag ook bij, aangezien de scheidsrechter bevangen was door de kou. Hij liep overigens in de regen met korte mouwen. De scheidsrechter had al eerder deze wedstrijd de aandacht op zich gevestigd door een directe rode kaart te geven aan Mitchell Bouwhuis. De meningen langs de kant varieerden van duwen-slaan, een elleboog of natrappen. De scheidsrechter kon niet meer uitleggen wat er feitelijk was gebeurd. De wedstrijd zal later en hopelijk op een warmer moment worden uitgespeeld.

MVV’27 – Lyra

MVV’ 27 kreeg Lyra op bezoek. Beide ploegen draaien goed mee bovenaan, dus een leuke spannende wedstrijd stond te wachten. Halverwege de eerste helft kwam Lyra op voorsprong door een assist van Jari van Dijk en doelpunt van Marc den Toom. Niet lang daarna kon de thuisploeg profiteren van een fout van Lyra. Bouke schippers strafte deze fout af en maakte zo de gelijkmaker: 1-1. Toen het rustsignaal klonk was de stand nog steeds 1-1.

Beide ploegen kwamen goed de kleedkamer uit, maar MVV’ 27 was net iets scherper. Via een vrije trap schoot Dennis Louter de bal in het net en zorgde voor een voorsprong voor MVV’ 27. Niet lang daarna weer een fout aan de kant van Lyra, de bal werd in het eigen doel geschoten. Een paar minuten voor het einde kreeg Robin Vijverberg van Lyra een rode kaart voorgehouden en moest het veld verlaten. De wedstrijd werd even stilgelegd wegens spreekkoren. De arbiter besloot om toch door te spelen en in de laatste minuut viel er nog een rode kaart, ditmaal voor Jonathan van der Schee van Lyra. De eindstand was dus 3-1.

 

Lees verder