3e klasse B: Wilhelmus laat KMD struikelen, HMSH verrast Laakkwartier

Treurnis bij KMD na het mislopen van de eerste periodetitel. Wilhelmus was op eigen veld de betere ploeg. Schipluiden deed ook goede zaken met een dikke overwinning op Ariston’80. PGS/VOGEL hield DSVP onder de duim en Laakkwartier moest het onderspit delven in het duel met HMSH.

Tekst: Roland van der Linden       |        Foto’s: Ron Heinen

Wilhelmus – KMD

Koploper KMD verslikte zich flink in Wilhelmus. Beide teams bereikten de rust met de brilstand nog op het scorebord. Vijf minuten in de tweede helft opende de thuisploeg de score. KMD kon zich niet meer herpakken en moest zelfs een tweede tegentreffer incasseren. Door de 2-0 nederlaag verspeelde KMD niet alleen de eerste positie, maar ook de periodetitel. Wilhelmus heeft na de zege net als KMD vijftien punten.

Schipluiden – Ariston’80

Hekkensluiter Ariston’80 heeft het zicht op de veilige plaatsen verloren na een dikke nederlaag tegen Schipluiden. De mannen van trainer Jeroen Hoefnagel waren een maatje te groot voor de opponent uit Delft. Ruben van der Windt en Sjoerd Boks (2x) zorgden voor een 3-0 voorsprong. Uit een strafschop bepaalde Michael Jager de eindstand op 4-0.

Laakkwartier – HMSH

HMSH schoot goed uit de startblokken en nam in het uitduel een 0-2 voorsprong dankzij twee snelle doelpunten van Harun Yüngül. Na een rode kaart aan de kant van HMSH legde de arbiter het duel tijdelijk stil. In de tweede helft dacht Laakkwartier op 1-2 te komen, maar de treffer werd vanuit buitenspelpositie gescoord. Isaiah Frederik tekende daarna voor de 0-3 en het duel leek beslist. Niets was minder waar. Na de 1-3 van invaller Timon Nunes schoot Carston Martijn de 2-3 binnen. De ploeg van trainer Faizel Soekhai  HMSH liet het niet verder komen. Berkant Kasap zorgde voor een 2-4 eindstand.

PGS/VOGEL – DSVP

Met een fraaie zege op DSVP nestelde PGS/VOGEL zich in de top van de ranglijst. De ploeg van trainer Vita Lorente kwam door een treffer van Djamel Boerstra op 1-0 in de 35e minuut. Vijf minuten in de tweede helft kwam DSVP langszij. Rick de Bruijn tekende voor de gelijkmaker: 1-1. Gino Mulder nam daarna het winnende doelpunt voor zijn rekening. De thuisploeg staat na de 2-1 zege op een vijfde plaats met een punt minder dan koploper Graaf Willem II VAC.

 

 

 

Lees verder