2e klasse D: Vitesse Delft haalt belangrijke overwinning binnen bij HBSS

Om de aansluiting met de kopgroep te behouden mocht Vitesse Delft tegen het Schiedamse HBSS geen punten morsen. Ook HBSS moest winnen om het zicht op de koplopers te behouden. Er ontstond daardoor in de stromende regen een interessant duel. Vitesse nam uiteindelijk de drie punten mee naar Delft. Vanwege een blessure van Duncan Sjerp startte Vitesse Delft met Fallilou Gueye in de basisopstelling.

Tekst: Arjen van der Heijden

De wedstrijd was nog maar net begonnen of Vitesse Delft kwam al op voorsprong. Na een voorzet in de derde minuut kwam Gigi Vermeer in balbezit. Zijn actie werd door de Schiedamse verdediger onreglementair afgebroken, waarna Rick Burgering de strafschop verzilverde: 0-1. HBSS moest even bekomen van deze tegenvaller, maar langzamerhand kwamen de Schiedammers op inzet vaker op de Delftse speelhelft, wat leidde tot enkele kleine kansen, zoals in de negende minuut, toen de bal maar juist naast ging. En als de bal al in de richting van het doel ging, dan was er altijd keeper Sven Bekking (foto), die een prima wedstrijd speelde.

Gedisciplineerd

Vitesse Delft verdedigde gegroepeerd en gedisciplineerd. De uitvallen werden vaak razendsnel uitgevoerd. Vooral Gigi Vermeer, spelend achter de spitsen, was in de eerste helft soms ongrijpbaar. Ook de Delftse mogelijkheden waren schaars, hoewel een inzet van Mohamed Bohaloua maar net naast ging en de keeper een schuiver van Rick Burgering stopte. Na één van de snelle aanvallen, opgezet door Levie Schut en Gigi Vermeer, kwam de bal na bijna een half uur op de klok bij Fallilou Gueye, die beheerst keeper Steven Lugtmeijer passeerde: 0-2.

Scherper

De tweede helft werd een scherper HBSS verwacht. Onder aansturing van de technisch bekwame middenvelder Zakaria Amrani was HBSS weliswaar wat meer aan de bal, maar dicht bij het Vitesse-doel kwam HBSS niet. Noodgedwongen werd er van afstand geschoten, maar keeper Bekkering had daar niet zo veel moeite mee. Vooral Pedro Gonzalo Cisternas Bolocco probeerde het met schoten. Veel aanvallen van de Schiedammers werden eenvoudig gestopt door de geconcentreerde verdedigers en de Delftse aanvallen werden meestal ingeleid door de onvermoeibare uitblinkers Levie Schut en Daan Burgering. De mooie aanvallen van de bezoekers leidden tot grote kansen, maar de verschillende aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan om de afstand met HBSS te vergroten. Zes minuten voor tijd werd de bal uit een corner bij de tweede paal het doel in gefrommeld: 1-2. HBSS voelde weer mogelijkheden en zette nog even aan. De druk werd groter, maar de concentratie bij Vitesse Delft bleef. Na het laatste fluitsignaal was er teleurstelling bij HBSS en blijdschap bij de ploeg van trainer Ronald Hes, dat de stijgende lijn van de laatste wedstrijden voortzette.

 

 

 

 

Lees verder