2e klasse C: VUC ondanks nederlaag toch nog onverwacht periodekampioen

VUC leed tegen Alphia de eerste nederlaag van het seizoen (1-2) en leek daardoor de eerste periodetitel in de tweede klasse C te hebben verspeeld. Maar door de late gelijkmaker van HVV tegen DONK viel er toch nog wat te vieren aan Het Kleine Loo.

Foto’s: Frank van der Leer (Sportsnap.nl)

Pas 35 minuten na hun eigen wedstrijd wisten de VUC’ers dat ze periodekampioen waren geworden. Dat kwam omdat het duel van concurrent DONK bij HVV een stuk later begon. VUC rekende nergens meer op, omdat DONK tot vlak voor tijd nog met 1-3 voorstond. Toen bleek dat het aan de Van Hogenhoucklaan, slechts op vier kilometer van Het Kleine Loo gelegen, toch nog gelijk was geëindigd, sloeg de stemming in het clubgebouw bij de pinguïns radicaal om en konden spelers, bestuurders en supporters elkaar feliciteren. Ineens was er ook meer aandacht voor zanger Wesley de Bruin, die de ‘derde helft’ was komen opvrolijken.

Matig

VUC speelde een matige eerste helft tegen Alphia, dat tegen de koploper geen schroom kende. De bezoekers namen ook niet onverdiend een voorsprong. Daan van Leeuwen zette de Alphenaren op 0-1. Het was het eerste tegendoelpunt dat VUC-keeper Nick Hasper in deze competitie op eigen veld moest incasseren. Twee minuten later was het alweer gelijk. VUC kreeg van de uitstekend leidende scheidsrechter Debipersad een strafschop wegens hands bij Alphia en aanvoerder Jeffrey van Roon benutte deze kans: 1-1.

In de tweede helft van het boeiende duel – onder anderen bijgewoond door Floor Klein, speler uit de glorietijd van VUC in de jaren zeventig, die tegenwoordig in Winterswijk woont – was het beeld totaal anders. VUC was oppermachtig en Alphia, dat veel invallers inbracht, kwam nauwelijks meer over de middenlijn. VUC, met een goede Frank de Lange op het middenveld, creëerde meerdere kansen, maar de bal wilde er niet in bij de tegenstander. Onder meer Melvin Vissers zag een schot op de lat belanden en een inzet van Roy Speelman ketste nog net via een verdediger over de achterlijn af. Daarentegen was Alphia na rust slechts één keer gevaarlijk, maar dat betekende in de 86e minuut wel meteen een doelpunt. Een kopbal van invaller Zuijdervliet na een hoekschop werd door VUC-verdediger Patrick Batist ongelukkig in eigen doel gewerkt: 1-2.

Topper

Het betekende meteen het eerste verlies voor VUC, omdat de ploeg van trainer Rob de Lange in de geringe tijd die nog resteerde, niet meer tot scoren wist te komen. Door het gelijkspel van DONK bij HVV, waar niemand bij de Haagse club meer op had gerekend, bleef VUC toch koploper in 2C en won het dus de eerste periode. Het verschil met DONK is nog één punt. Over twee weken, op zaterdag 2 december, treffen beide ploegen elkaar aan Het Kleine Loo, een regelrechte topper.

Eerst moet VUC komende zaterdag nog op bezoek bij UVS in Leiden. Beide clubs degradeerden afgelopen seizoen uit de eerste klasse.

(Klik HIER voor meer foto’s van VUC-Alphia)

Lees verder