4e Divisie B: Westlandia kan koploper ASWH slechts één helft serieuze tegenstand bieden

Westlandia wist in de zaterdagavondwedstrijd tegen koploper ASWH op eigen terrein lang stand te houden, maar in de tweede helft liet de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht zien dat het niet voor niets de koploper is in 4B. De bezoekers keerden van sportpark De Hoge Bomen huiswaarts met een 0-2 zege op zak.

Tekst: Peter Petit

In de eerste helft van het duel Westlandia tegen koploper ASWH waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was de wedstrijd in evenwicht. De eerste goede kans was voor de thuisploeg, maar de kopbal van Hidde van der Arend ging net over. Vervolgens tweede goede kansen voor ASWH, die geen doel troffen. De rust kwam dan ook met een 0-0 stand op het scorebord.

Omschakeling

Na 54 minuten kwam ASWH op voorsprong dankzij Genridge Prijor, die de bal binnengleed na een voorzet van Edon Fetahi.  Na dik een uur was het wederom Prijor die, op aangeven van Wout Neelen, de 0-2 binnenschoot. Een schot van Zion Valies (foto) van Westlandia werd eerst nog knap door de ASWH-goalie gestopt, waarna Prijor uit een snelle omschakeling de 0-2 scoorde. Westlandia probeerde het tij nog te keren door een drievoudige wissel. Desley Bransen, Mark van der Zalm en Freek van Eijk werden vervangen door Kick Krom, Ismael Afellah en Devran Sahin, maar dat bracht geen verandering meer in de stand.

Volgende week krijgt Westlandia een nieuwe kans uit tegen VOC, dat tot nu toe evenveel, twaalf punten, heeft verzameld als de Westlanders.

Lees verder