Tweede Divisie: Scheveningen pakt in doelpuntrijk duel volle buit bij HHC Hardenberg

Scheveningen leverde in de uitwedstrijd tegen HHC een prima prestatie af door met 3-4 aan het langste eind te trekken. Bij rust had de ploeg van trainer John Blok een 1-2 voorsprong opgebouwd. Lex Immers werd met de vierde treffer matchwinner en dat maakte de terugreis uit Hardenberg erg prettig met drie punten ‘in de tas’.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen startte voortvarend. De eerste kans was ook voor de bezoekers, maar het schot in de tweede minuut van Julian Markvoort Beke kwam niet verder dan de onderkant van de lat. HHC Hardenberg verstopte zich zeker niet in de aanvangsfase, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het Scheveningen-doel en waar nodig trad doelman Sven van der Maaten op. Na twintig minuten spelen kwam Scheveningen aan de leiding. Ian van Baalen (foto) liet de Haagse aanhang juichen en doelman Maats kansloos. Gastheer HHC Hardenberg had niet lang nodig om weer orde op zaken te stellen. Drie minuten na de 0-1 stond alweer de 1-1 op het scorebord. Na een ingooi kwam de bal bij Rob van der Leij, die vervolgens Jesper Drost vond, die bij de tweede paal doelman Sven van der Maaten het nakijken gaf: 1-1. De beide teams leken op een gelijkspel af te stevenen bij rust, maar Scheveningen sloeg in de slotminuut alsnog toe. Mitchell de Vlugt bracht de bezoekers wederom aan de leiding met een knappe ‘krul’ in de bovenhoek. In het eerste bedrijf liepen aan Scheveningse kant Markvoort Breke en De Vlugt tegen geel aan.

Pech

Bij die stand verzuimde Ian van Baalen om Scheveningen op een 1-3 voorsprong te brengen, HHC-doelman Jorick Maats had een prima redding in huis en verstoorde dat feestje voor de bezoekers. HHC ging op zoek naar de gelijkmaker. Jesper Drost had na vijf minuten pech voor de thuisploeg bij een schot op de paal, maar in de volgende aanval was het wel raak. HHC had daarbij wel de hulp nodig van Scheveningen-verdediger Robert van Koesveld, die de bal via zijn lichaam achter zijn eigen doelman Van der Maaten zag belanden: 2-2. Dat was zes minuten na rust. Zes minuten later was het weer prijs bij de gastheren. Thijmen de Lange vond eerst doelman Van der Maaten op zijn weg, maar in de rebound was Rob van der Leij wel succesvol: 3-2.

Achtervolging

En dus moest Scheveningen in de achtervolging. Dat duurde niet lang, want binnen een minuut was de gelijkmaker een feit. Weer Ian van Baalen was met een stift trefzeker voor de Scheveningers: 3-3.  De formatie van trainer Blok bleef gevaarlijk, maar ook de voorwaartsen van HHC kwamen regelmatig voor het doel van Sven van der Maaten. Een kwartier voor tijd was Lex Immers succesvol en kopte Scheveningen naar een 3-4 voorsprong. Die gaf Scheveningen niet meer uit handen en kon de ploeg na een doelpuntrijk duel als winnaar van het natte veld stappen.

Lees verder