Vrouwen 3E/3G: ADO Den Haag 2 schudt Berkel 2 af, Die Haghe nestelt zich in subtop

Tegen de enig overgebleven concurrent voor de titel schoot ADO Den Haag 2 flink uit de slof. Berkel 2 werd met een fikse nederlaag huiswaarts gestuurd. Die Haghe boekte een nuttige zege op hekkensluiter FC ’s-Gravenzande. Ook KMD en Lyra waren aan de winnende hand. 

Tekst: Roland van der Linden

Vrouwen 3e klasse E

Voorschoten’97 VR – FC Rijnvogels VR2

Op Sportpark Adegeest hield Voorschoten’97 een punt over aan het duel met hoogvlieger FC Rijnvogels 2. De ruststand in het duel was 1-1. Linde Wiegeraad was scherp in de afwerking voor de Voorschotense ploeg. Vlak voor het eindsignaal maakte Marije Nederpel na een 1-2 achterstand de gelijkmaker. Door de 2-2 nam Voorschoten’97 weer iets afstand van de onderste clubs.

Vrouwen 3e klasse G

ADO Den Haag VR2 – Berkel VR2

De thuisploeg haalde hard uit naar medekoploper Berkel 2. De Haagse vrouwen namen na een kwartier de leiding door een doelpunt van Sienna in ’t Veld. Floortje Bol, In ’t Veld en Jasmijn Windhorst voerden de score nog voor de rust op tot 4-0. In de tweede helft was het al snel raak voor Felicia de Zeeuw uit een strafschop. Daarna zorgden Shannon Tabi (2x) en Sacha Horsman voor een 8-0 eindstand.

KMD VR – sv Den Hoorn VR

De thuisploeg stapte voor de tweede keer dit seizoen als winnaar van het veld. De Wateringse vrouwen namen door treffers van Fleur Hofland en Fleur Kiezeling binnen een half uur een 2-0 voorsprong. Deze stand bleef lang op het scorebord staan. In de laatste acht minuten kon KMD nog drie keer het net vinden. Sanne Helderman en Quinty Roerade (2x) bepaalden de eindstand op 5-0.

DSVP VR2 – Lyra VR

In de eerste helft was DSVP 2 meer aan de bal, maar kreeg Lyra een aantal grote kansen. Doelpunten bleven uit. Na de rust deed trainer Denver Wittenaar wat omzettingen. Lyra draaide de wedstrijd in haar voordeel om. Na een uur spelen zorgde Dione van Loenen voor de 0-1 en twintig minuten later bracht Van Loenen ook de 0-2 op het scorebord. Lyra kwam daarna niet meer in de problemen en hield de 0-2 vast tot het eindsignaal.

Die Haghe VR – FC ‘s Gravenzande VR

De Westlandse vrouwen sloten de eerste helft af met een 0-1 voorsprong. Die Haghe speelde onrustig en slordig en creëerde weinig kansen. Balverlies van de thuisclub leidde de 0-1 van Romy van Velden in. Na de thee bracht Die Haghe haar niveau omhoog. Natalia Stasikowska bracht met twee treffers de stand op 2-1. Uit een benutte strafschop van Rubi Munier kwam de 3-1 eindstand voort.

 

 

 

Lees verder