Vrouwen: Alleen winst voor Forum Sport, maar DSVP, SEP, RKAVV en Ariston’80 onderuit

In 2B moet RKAVV angstvallig achteromkijken na de nederlaag tegen de amateurs van Ajax. Forum Sport doet in 2C mee om de titel. Ariston’80 werd eenvoudig aan de kant geschoven.  SEP en DSVP moesten op eigen veld een nederlaag incasseren.

Tekst: Roland van der Linden

2e klasse B

Ajax am. VR – RKAVV VR

In Amsterdam was het duel al in de eerste helft beslist. RKAVV keek in de pauze al tegen een 3-0 achterstand aan. Na de hervatting hielden de Leidschendamse vrouwen de schade beperkt tot één tegentreffer: 4-0.

2e klasse C

Ariston’80 VR – Forum Sport VR

In Delft speelde Forum Sport een uitstekende wedstrijd. Halverwege de eerste helft leverde een voorzet van Ginger Wouters een treffer van Taria Doornkamp op. Na diverse gemiste kansen werd uit een schitterende aanval waarbij iedereen de bal één keer raakte, gescoord door Britt Wentink. Na de rust waren de vrouwen uit Voorburg op zoek naar meer doelpunten en slaagden in die missie. Eline Hoogteijling stelde na twee minuten Taria Doornkamp in staat om te scoren en kort daarna was Hoogteijling zelf trefzeker met het hoofd: 0-4. In de slotfase was na goed druk zetten Sabine Kuilenburg verantwoordelijk voor de 0-5 eindstand. .

DSVP VR – XerxesDZB VR

In de blessuretijd van de eerste helft namen de bezoekers uit Rotterdam de leiding uit een vrije trap. DSVP had na de rust niet veel tijd nodig om op gelijke hoogte te komen. Na vier minuten tekende Danique van der Klugt (foto) voor de 1-1. De vreugde was van korte duur. In de 55e minuut was XerxesDZB trefzeker. De 1-2 bleef tot het eindsignaal op het bord staan.

SEP VR – IFC VR

Op Sportpark Tanthof Zuid moest debutant SEP zich gewonnen geven in het duel met laagvlieger IFC. De bezoeksters namen een 0-2 voorsprong voordat Simone Bosveld een tegentreffer namens de Delftse ploeg kon produceren. In de tweede helft trok IFC de winst definitief over de streep: 1-4.

 

 

Lees verder