O23 3D/3E: FC Skillz wint van belangrijkste concurrent in promotierace

FC Skillz zette een belangrijk stap richting de tweede divisie. In een rechtstreeks duel om de eerste plaats troefde de Haagse ploeg Rijnsburgse Boys af. FC ’s-Gravenzande boekte een monsterzege op streekgenoot Verburch. In poule E liet FC Zoetermeer twee punten liggen in Rotterdam. RKDEO ging over de knie bij Nieuwerkerk.

Tekst: Roland van der Linden

3e divisie D

FC Skillz O23 – Rijnsburgse Boys O23

Een zeer gemotiveerd FC Skillz moest haar trainer missen bij het duel met de concurrent uit de Bollenstreek. Ryan van Deutekom was vanwege persoonlijke omstandigheden niet aanwezig en het team wilde voor hem een goede prestatie neerzetten. In een rechtstreeks duel om de eerste plaats kwam FC Skillz als winnaar uit de strijd. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de veertigste minuut. Op aangeven van Kevin Adebesin kon Naoufal El Hadoui scoren. Dankzij de 1-0 overwinning heeft FC Skillz nu drie punten voorsprong op Rijnsburgse Boys en ook nog een duel minder gespeeld.

Verburch O23 – FC ‘s Gravenzande O23

FC ’s-Gravenzande hield flink huis in het duel met Verburch. Na een eigen doelpunt van de Poeldijkers zorgden Tim de Koning en Ray Bredero voor een 0-3 voorsprong. Vlak voor rust bracht Amier Arfaoui de 1-3 op het scorebord. In het tweede bedrijf walsten de bezoekers over de tegenstander heen. Jouke Kok (2x), Ray Bredero (penalty), Cody de Vries en Dave van Daalen bepaalden de eindstand op 1-8.

VVSB O23 – HVV O23

HVV kon geen indruk achterlaten in het duel met VVSB. De ploeg uit Noordwijkerhout won na een 1-0 ruststand met 4-0.

3e divisie E

RKDEO O23 – Nieuwerkerk O23

De Nootdorpers waren een maatje te klein voor de koploper. Nieuwerkerk kon voor de rust maar beperkt afstand nemen van de formatie van trainer John de Jong (foto). Door goed druk te zetten hield RKDEO de schade beperkt tot een 0-1 achterstand. In de tweede helft moest RKDEO de inspanning bekopen en kreeg nog drie treffers om de oren: 0-4.

Alexandria’66 O23 – FC Zoetermeer O23

In Rotterdam kwam de ploeg van trainer Ferdy Macnack voor rust op een 0-1 voorsprong na een treffer van Matthijs Kox en kwam nog voor de thee de 0-2 op het bord. Jay Koegler nam de tweede treffer voor zijn rekening. In de tweede helft kwam Alexandria’66 toch nog langszij: 2-2.

 

Lees verder