O23 2B/2C: Quick verkleint gat met VELO tot twee punten

In 2B schoof RKAVV eenvoudig hekkensluiter Fortuna Wormerveer aan de kant. VELO kwam met Spijkenisse een gelijkspel overeen. Quick klom naar een tweede plaats dankzij een kleine overwinning op het sterke TOGB. sv Den Hoorn was te sterk voor Graaf Willem II VAC.

Tekst: Roland van der Linden

O23 2e divisie A

RKAVV  O23 – Fortuna Wormerveer O23

RKAVV vergat in de eerste helft de tegenstander al op achterstand te zetten. Doelman Donny van der Helm hield zijn ploeg op de been bij de gevaarlijke counters van de bezoekers.  Na een 0-0 ruststand werd de ban al snel gebroken door Toma Palma da Horta. Kort daarop kopte Ousama Achachbar de 2-0 binnen uit een corner. Daarna liep RKAVV over Fortuna Wormerveer heen door treffers van Khalid Kada, Jeffrey Bolleboom, Bill Odidi en wederom Tomas Palma da Horta. Voor RKAVV was er naast de 6-0 zege nog een hoogtepunt. Dylan Verhage keerde terug na bijna twee jaar na een knieblessure.

O23 2e divisie B

Spijkenisse O23 – VELO O23

VELO speelde een zwaar uitduel bij de nummer twee van de ranglijst. VELO kreeg de eerste grote kans, maar Spijkenisse had in de eerste helft het veldoverwicht. Echt grote kansen waren er niet. De arbiter liet veel toe, maar liet het niet uit de hand lopen. Vlak voor rust kreeg Spijkenisse een strafschop na een lichte duw van de Wateringers. De thuisploeg schoot van de strafschopstip de 1-0 binnen.  Na de rust kreeg een fel VELO meteen een goede kans, maar de bal ging voor open doel knullig over. VELO bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. In de zestigste minuut gaf Dylan Minnema (foto) een afgemeten voorzet op Bram Zwinkels, die de 1-1 binnenkopte. Daarna was het een zeer open wedstrijd waarin beide ploegen vol voor de winst gingen. Na een ruime blessuretijd kwam er uiteindelijk geen winnaar uit de bus: 1-1.

Graaf Willem II VAC O23 – sv Den Hoorn O23

Op bezoek bij hekkensluiter Graaf Willem II VAC boekte sv Den Hoorn haar vierde zege. De ploeg van trainer Merijn Verdouw nam in de eerste helft de leiding door een treffer van Joran Put. In de tweede helft klaarden Benjamin Lubanzo en Lars Pronk binnen twintig minuten de klus: 0-3.

XerxesDZB O23 – Forum Sport O23

In de eerste helft nam het dominerende Forum Sport een 0-2 voorsprong door treffers van Emir Kurt en Juan Sebastián Navia Romero. Ook na de thee startten de Voorburgers goed, maar door veel balverlies rook de thuisploeg bloed en kwam terug tot 1-2. Forum Sport miste een strafschop en zag daarna diep in blessuretijd XerxesDZB terugkomen tot 2-2.

Quick (H) O23 – TOGB O23

In de strijd om de bovenste plaatsen stonden Quick en TOGB met zestien punten vlak achter de koplopers. De Haantjes zetten hun zegereeks voort en trokken het duel diep in de tweede helft naar zich toe. In de 83e minuut mocht Ted Kuijt aanleggen voor een strafschop en tekende voor de 1-0. In blessuretijd kreeg ook TOGB een strafschop, maar doelman Jesper Hegie hield met een fraaie redding zijn doel schoon.

 

 

Lees verder