FC Zoetermeer – Vredenburch kent chaotisch slot, politie hoeft niet in te grijpen

De topper in 4D tussen FC Zoetermeer en Vredenburch kende zaterdagmiddag een wanordelijk einde. Wat op papier een mooi affiche leek, mondde uiteindelijk uit in een rommelige wedstrijd met veel commentaar van de supporters langs de lijn.

Tekst: Peter Petit

Het werd in Zoetermeer uiteindelijk een wedstrijd met veel duels en dat leverde aan beide kanten de nodige irritatie op. Diep in blessuretijd maakte Vredenbruch bij een 2-1 achterstand de gelijkmaker. Volgens hoofdtrainer Martijn de Zoete (foto) van FC Zoetermeer een ‘discutabel moment waarin de scheidsrechter de hoofdrol op zich nam’.

Tumult

Toen beide teams na afloop het veld verlieten ontstond er tumult, dat snel in de kiem werd gesmoord. De politie was voor alle zekerheid ter plaatse, maar bleek onnodig aanwezig te zijn. Desley de Lepper, assistent-coach van de Rijswijkse formatie: ,,Wij hebben in goede harmonie Zoetermeer verlaten en kijken uit naar de volgende ontmoeting.” De Zoete: ,,Wat er na afloop van de wedstrijd gebeurde had niks met voetbal te maken. Maar Vredenburch is gewoon het veld af kunnen gaan.”

Lees verder