O23 1B: Westlandia profiteert van nederlagen topteams en neemt tweede plaats in

HBS verslikte zich in hekkensluiter Argon en verzuimde door de nederlaag de koppositie van Barendrecht over te nemen, dat verloor van UNA. Westlandia versloeg het sterke Gemert en heeft nu nog maar een punt achterstand op Barendrecht.

Tekst: Roland van der Linden

Gemert O23 – Westlandia O23

Westlandia speelde een goede wedstijd tegen de Brabanders. In het uitduel scoorde Mistral Kunkeler zeven minuten voor de rust de openingstreffer. In de tweede helft was het na vier minuten weer raak. Pascal van der Zwart nam de 0-2 voor zijn rekening. Gemert kwam door een treffer van Sidi Kourouma terug in het duel, maar een eigen doelpunt van de thuisploeg zorgde voor een 1-3 zege voor de Naaldwijkers.

HBS O23 – Argon O23

Trainer Ramon van Steekelenburg moest door veel blessures kiezen voor een andere formatie. HBS kreeg een aantal mooie kansen en hinderde de opbouw van Argon goed. Toch kon de tegenstander een aantal keer gevaarlijk worden, omdat de nieuwe formatie niet ingeslepen was. HBS ging met een terechte 1-0 voorsprong de rust in. Sieb Verheul (foto) kopte de bal achter de doelman.

Rebound

HBS kreeg in de tweede helft meteen twee kansen, maar daarna sloeg Argon tot twee keer toe snel toe en keken de Kraaien tegen een 1-2 achterstand aan. HBS werd weer wakker en zette aan. Stijn Warmenhoven werkte een bal van Boris Wetzel uit de rebound binnen: 2-2. HBS kreeg meer kansen op de 3-2, maar de bal ging er niet in. In de slotfase kreeg Julian van den Raad de rode kaart voorgehouden na het neerhalen van een tegenstander. De toegekende vrije trap werd door Argon binnengeschoten, waardoor de ploeg uit Mijdrecht er met een 2-3 zege vandoor ging.

 

Lees verder