Zondagvoetbal: Voorschoten’97 voelt zich benadeeld, gemiste kans voor vrouwen Taurus

In het uitduel bij Heemstede kwam Voorschoten’97 niet verder dan een gelijkspel. Trainer Denis Luhulima (foto) was van mening, dat er meer in had gezeten maar scheidsrechterlijke beslissingen voorkwamen dat. Het eerste vrouwenteam van Taurus stond opnieuw met lege handen.

Tekst: Roland van der Linden

4e klasse C (zon)

Heemstede – Voorschoten’97

In de eerste helft had de groengele formatie de wind mee en kon vier grote kansen creëren. Dit leverde een treffer op en een onterecht afgekeurd doelpunt volgens trainer Denis Luhulima, die van mening was dat de arbiter zich gedurende het duel te veel liet beïnvloeden door de verbale dadendrang van de tegenstander en hun assistent-scheidsrechter. In plaats van 0-2 werd de stand nog voor de rust 1-1.

Vijf minuten in de tweede helft kwam Voorschoten’97 toch weer op voorsprong dankzij een treffer van Justin Aschman. Met de harde wind in de rug probeerde Heemstede de verdediging van Voorschoten’97 te slechten. Het leverde slechts ballen op die in handen van de doelman van de bezoekers belandden. Een laatste afstandsschot leverde Heemstede in de slotminuut de 2-2 op.

Vrouwen 3e klasse B

Taurus VR – Hoogland VR2

Op het sportpark van de TU Delft moest Taurus zich met 0-3 gewonnen geven aan Hoogland 2. De grote nederlaag was zeker niet terecht volgens trainer Chaly Jones. Twee persoonlijke fouten in de opbouw achterin leidden tot twee tegentreffers. Zelf misten de studenten een aantal goede kansen. Een bal belandde op de paal en een schot ging net naast het doel. Taurus liet in het duel de mogelijkheid liggen om van de hatelijke ‘nul’ af te komen.

 

Lees verder