Grote drukte op Nationale Sport Vakbeurs

De jaarlijkse Nationale Sport Vakbeurs in de Evenementenhal in Gorinchem trok ook dit jaar weer veel bezoekers. Clubbestuurders, trainers, gemeenteambtenaren en sportliefhebbers verzamelden zich vorige week in Gorinchem.

Tekst: Ton Beije        |       Foto’s: Alex Pronk

Dat het echt druk was, bleek al bij aankomst, waar het een hele klus was om een parkeerplek voor de auto te vinden op de grote parkeerplaatsen rond de hal. De equipe van Haaglanden Voetbal kwam veel vertegenwoordigers tegen van regioclubs als VUC, GDA, PGS/Vogel, RKAVV, HBS, maar ook bekenden die er met hun stand actief waren, zoals HBS-er Marcel Tjin met zijn bedrijf Tjinco en onze partner Trainingskampen.nl. Er waren exposanten van uiteenlopende onderwerpen present (ballen, sportkleding, verlichting, vloeren, kunstgras, tribunes, horeca).

De organisatie had op diverse podia ook interessante sprekers uitgenodigd. Over ‘de sportclub van de toekomst’, ‘Financiering van verbouwen, vernieuwing of verduurzaming’, ‘Sportverenigingen in het regeerakkoord’, ‘de vier basiseisen voor sociale veiligheid’, kortom onderwerpen genoeg en de kans om nieuwe ideëen op te doen voor de eigen club.

In de loop van de middag schoven op het hoofdpodium bij presentator Kees Jansma ook Dick Advocaat en Cor Pot aan om op een luchtige wijze terug te kijken op hun – ook gezamenlijke – loopbaan. Mooie anekdotes natuurlijk uit hun periode in Rusland. Dick Advocaat, dit seizoen ook nog te gast bij Haaglanden Voetbal in onze serie Oude Glorie aan tafel.

Lees verder