Zaalvoetbal: Doeltreffend zvv Den Haag-vrouwenteam verslaat sterk DWOW met duidelijke cijfers

Het ambitieuze trainersduo Havermans en Brand van zvv Den Haag Vrouwen had haar huiswerk goed gemaakt. DWOW-goalgetter Noa Hulzebos kreeg extra bewaking en werd aan banden gelegd gelet op haar scorend vermogen voor de futsaloutsider uit Wieringermeer.

Tekst: Julis van Maanen

Mede dankzij het typisch Haags collectief kon zvv Den Haag op haar beurt afgelopen vrijdagavond eindelijk de opgelegde kansen succesvol afmaken. Het doel van de bezoeksters werd in de eerste helft repeterend bestookt. Echter zonder succes in het eerste kwartier, vooral door uitstekend handelend optreden van de uitblinkende Noord-Hollandse sluitpost Saadia Ayyad. Ook DWOW kreeg een aantal kansen, maar die werden niet benut.

Kansen

De eerste Haagse treffers vielen uiteindelijk pas in de twintigste minuut. In die laatste zestig tellen voor de pauze scoorde teamcaptain Priscilla de Vos de 1-0 en viel de 2-0 vlak daarna door de prima spelende Sylvana Den Boer. In de rust werden nog eens de puntjes op de ‘i’ gezet door coach René Havermans. Het sterke DWOW was nog zeker niet verslagen. De tweede helft was er één van veel doelrijpe kansen voor zvv Den Haag. Maar het was juist DWOW, dat succesvol toesloeg met de aansluitingstreffer. Voor de tegentreffer was de andere goaltjesdief Manon Roosjen verantwoordelijk: 2-1.

Wakker

Het maakte zvv Den Haag gelijk wakker. Want de excellerende Priscilla Mesker tekende na bijna een half uur spelen de 3-1 aan. Larissa Boerenstam vond vijf minuten later ook het net van de bezoeksters 4-1. Aanvoerster Priscilla de Vos deed zichzelf weer stijgen op de topscorerslijst en tekende de 5-1 aan. DWOW deed daarna nog wat terug, via haar clubtopscorer Noa Hulzebos werd het 5-2. Het was tenslotte routinier Stef Valk die haar goede spel en coaching in de slotfase van de tweede helft bekroonde met een prima treffer: 6-2. Dat was ook tevens de eindstand. Volgende week gaat de reis naar marinestad Den Helder.

(Foto: Frank van Leeuwen/Sportsnap.nl)

Lees verder