Zaalvoetbal: zvv Den Haag lijdt onverdiende en geflatteerde nederlaag

Na de uitgevallen wedstrijd tegen Kawin had zvv Den Haag een extra weekje om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Futsal Rotterdam in het Topsportcentrum van dezelfde stad als de thuisploeg. Beide ploegen kunnen gezien de stand wel wat punten gebruiken en waren dus tot de tanden gewapend.

Tekst Jeroen Blommaert

In de eerste tien minuten hielden beide ploegen stand door compact te verdedigen en speelde de meeste strijd zich af op het ‘middenveld’. Hier en daar werden wat steekjes uitgedeeld, maar zonder resultaat. Na het vinden van een gaatje in de verdediging van zvv Den Haag wist Futsal Rotterdam op voorsprong te komen: 1-0. Het schaakspel ging desondanks gewoon verder op dezelfde weg. zvv Den Haag wist een aantal keer balbezit te krijgen door op de juiste momenten druk te zetten, maar kon aanvallend geen harde vuist maken. En als je hem zelf niet maakt, dan gaat de wet van Murphy gelden. Vlak voor rust viel de 2-0 ook in het doel.

Geduldig

Na de rustpauze wachtte zvv Den Haag de kansen geduldig af, want in het zaalvoetbal zegt een kleine voorsprong helemaal niets. In de opbouw werd er zorgvuldiger met balbezit omgegaan en werd Futsal Rotterdam aardig teruggedrongen op eigen helft. Des te zuurder was het voor de mannen uit Den Haag dat bij een verkeerd genomen corner Futsal Rotterdam vliegensvlug omschakelde en de overtalsituatie uitspeelde, zodat de 3-0 op het scorebord verscheen. zvv Den Haag stroopte de mouwen nogmaals op en rechtte de rug, het baltempo ging omhoog en er kwam meer ruimte vrij om te combineren. Dit leverde een aantal mooie kansen op en dankzij de goals van Djamel Boerstra en Morad Chalhi (foto, rechts) zat zvv Den Haag weer in de wedstrijd met nog voldoende tijd op de klok. Beide teams lieten tegen het einde van de wedstrijd meer ruimte vrij wat voor de neutrale toeschouwer een mooi schouwspel opleverde. Kansen werden aan beide kanten gecreëerd alleen Futsal Rotterdam wist er nog eentje in te prikken. Het slotoffensief van zvv Den Haag mocht niet meer baten, het bleef bij 4-2.

Fundament

Helaas voor de Haagse ploeg bleven de punten dus in de Maasstad, maar het resultaat geeft enigszins een vertekend beeld ten opzichte van de prestatie van de mannen van zvv Den Haag. Langzaam maar zeker bouwen zij stap voor stap verder aan het fundament.

Lees verder