Zaalvoetbaloverzicht: Problemen in eerste divisie B, twee clubs uit competitie gehaald

De eerste divisie B is weer een club ‘kwijtgeraakt’. Stompwijk’92 won ruim in de Topklasse bij Lugdunum en Tutor klopte verrassend Multicult. De ontmoeting tussen Stanga en FC Westland 2 werd uitgesteld.

1e divisie B

OACN Boys – FC Westland

Na de verloren topper tegen ZVG Cagemax was laagvlieger OACN Boys de nieuwe uitdager voor FC Westland. Een op papier eenvoudige tegenstander bleek voor een zwaargehavend FC Westland een zeer lastige prooi. Met een hoop fortuin wisten de Westlanders een 3-1 achterstand om te buigen in een 4-5 overwinning. Klik HIER voor het verslag van die wedstrijd.

Futsal Rotterdam – zvv Den Haag

In Topsporthal van Rotterdam heeft zvv Den Haag met 4-2, na een ruststand van 1-0, verloren van Futsal Rotterdam. Namens de Hagenaars scoorden in de tweede helft Djamal Boerstra (3-1) en aanvoerder Morad Chalhi (3-2). De doelpuntenmakers van de Rotterdamse kant waren Badir el Bouhassani (2x), Khalid Guermat en Mounir Boukhari. Klik HIER voor een verslag.

Verder in 1e divisie B

Nadat Kawin vorige week uit de competitie is gehaald door de KNVB, is ook JCK/AISO door de KNVB direct in de 1e divisie B uit de competitie gehaald. Zo’n tien minuten nadat de laatste wedstrijd was afgelopen, werd JCK/AISO eruit gehaald. De clubs in deze divisie vroegen zich af waarom dit zo laat gebeurde en niet eerder op de dag. Dit betekent nu, dat er geen degradatie uit de 1e divisie B zal plaatsvinden en niet twee, maar één club nacompetitie zal spelen. Op dit moment zijn Tutor en Berkel de kandidaten gelet op de huidige stand met vier punten. Omdat ook JCK/AISO uit de competitie is gehaald, speelt FC Westland aanstaande vrijdag haar laatste wedstrijd in het kalenderjaar 2023, tegen Goudse GZV Watergras.

Topklasse B

Lugdunum – Stompwijk’92

In sporthal De Zijl (Leiden) won Stompwijk’92 haar derde wedstrijd dit seizoen met 1–7  van de Leidse studenten van Lugdunum. Het eerste doelpunt van Stompwijk’92 was een verdwaald schot van Mika Paulussen, dat via een speler van Lugdunum in het doel verdween: 0–1. Lugdunum had veel kansen, maar doelman Joeri van der Salm hield zijn doel schoon. Nadat uiteindelijk de 1-1 viel, kregen de bezoekers meer kansen. Na goed doorzetten langs het lijntje van Lars van Santen kon hij in de verre hoek raakschieten: 1–2. Vervolgens wist Lars van Santen vanaf de middellijn bij de tweede paal Dick van der Salm te vinden die voor de 1-3 zorgde. De resterende doelpunten vielen vrij snel achter elkaar. Rick de Haan, Stijn van Leeuwen, Rob de Jong en Bart van der Salm zorgden voor de 1-7 stand.

Multicult – Tutor

Laat op de avond speelde Multicult haar thuiswedstrijd in Sportcampus Zuiderpark tegen de Delftse studenten Tutor.  De mannen van coach Nino Perreira (Tutor) wonnen met 2-6. Het was de vraag of Multicult de hele wedstrijd slecht speelde, of dat laagvlieger Tutor, dat haar eerste wedstrijd van dit seizoen won, zoveel beter was. Namens Multicult, dat Arda Hoşgül en de veel scorende Ayoub Loukili miste, scoorden Efe Biyik en Yusuf Yildiz.  Voor Tutor troffen doel Ingmar Boshuizen (2x), Carel Nguy, Kenji Flores (weer terug in de selectie), Tomas Montellano en Amran Ameen.

Stanga – FC Westland 2

Doordat de KNVB een dubbelprogramma (met zvv Den Haag vrouwen tegen DWOW) had gepland in sporthal Hoge Veld, moest het duel Staga-C Westland 2 uitgesteld worden naar vrijdag 24 november (voordat het eerste team van FC Westland gaat spelen).

Eredivisie vrouwen

zvv Den Haag vr. – DWOW vr.

In Hoge Veld mochten de vrouwen van de coaches René Havermans en Jeffrey Brand na drie nederlagen weer een zege begroeten. zvv Den Haag won met  6-2 van DWOW. Klik HIER voor een verslag.

Lees verder