MVV’27 heeft in John Emmerig nieuwe voorzitter

Tijdens de onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering bij MV’27 in Maasland werd John Emmerig (foto), ‘een Rotterdammer in hart en nieren’, zoals hij zelf zegt, gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij woont echter vanaf zijn tiende jaar al in Maasland.

Emmerig is natuurlijk geen onbekende bij de club. Hij keepte vanaf zijn twaalfde jaar tot zijn 35ste bij MVV ’27. ,,Vele mooie jaren met prachtige kampioenschappen met A1 (tegenwoordig JO19-1), het tweede en het derde elftal.  Zonder anderen te kort te willen doen heb ik heel veel respect voor leiders/trainers als Sjors van Trigt, Jan de Nooy, Henk Poortvliet en Bram van der Lely. Van hen allen heb ik veel geleerd”, laat Emmerig weten op de clubsite.

Functies

Emmerig begon al jong andere dingen voor de club te doen. ,,Vanaf mijn zestiende heb ik diverse functies binnen MVV ‘27 bekleed. Ik ben begonnen als keeperstrainer/coach/leider in de pupillen met topjaren in de D1 (de meeste spelers zag ik later terug in de selectie) en daarna ook twee jaar trainer/coach bij de damesafdeling geweest. Daarnaast ben ik onderdeel geweest van de TC-selectie in het bestuur. En tot slot ben ik twaalf jaar betrokken geweest bij de selectie in diverse functies: keeperstrainer, assistent-verzorger, grensrechter, leider van MVV’27 1, 2 en 3, selectiemanager en lid van de TC. In deze periode heb ik ook veel hoogtepunten mee mogen maken, zoals de kampioenschappen met het eerste, het tweede en het derde elftal. Maar het allermooist wat ik aan deze periode heb overgehouden zijn de ontstane vriendschappen met vele stafleden en spelers die mij de eretitel ‘Ome John’ opleverden.”

Vooruitblik

Emmerig kijkt ook vooruit in zijn nieuwe functie. ,,De komende maanden wil ik met alle bestuursleden, commissies, stichtingen en leden in gesprek gaan om te discussiëren over het reilen en zeilen binnen onze club. Om vervolgens met deze input samen met iedereen binnen de club een toekomstbestendige voetbalvereniging met daarbij een maatschappelijke visie te kunnen neerzetten.”

Lees verder