KNVB-onderscheidingen voor leden van Quick Steps

André Bellekom en Henk Naipal, twee gewaardeerde krachten van Quick Steps, zijn tijdens de viering van het 90-jarig bestaan van de club door de KNVB onderscheiden.

Tekst: Ton Beije

Zondag vierde Quick Steps niet zomaar een jubileum, maar een glorieuze mijlpaal van 90 jaar vol passie, vriendschap en onvergetelijke voetbalmomenten. De reünie ter ere van dit bijzondere jubileum mag zonder twijfel worden bijgeschreven als een onvergetelijk hoofdstuk in de rijke geschiedenis van de vereniging. Bovendien kregen twee leden een bijzondere onderscheiding van de KNVB.

Welkomstwoord

Na het welkomstwoord van de algemene voorzitters, Raymond Oppers en Demis Donders kreeg de voorzitter van de reüniecommissie, Joop Langerak, de microfoon. Hij nam de aanwezigen mee ter nagedachtenis aan de leden die Quick Steps zijn ontvallen. De nabestaanden van erelid, en voormalig vaste voorzitter van de reüniecommissies, Chris Utermark, werd op bijzondere wijze betrokken met een blijvende herinnering aan hem in de vorm van een fotocollage, die binnenkort een ereplaats zal krijgen in de bestuurskamer.

Jubilarissen

De reünie kende ook een feestelijk eerbetoon aan de trouwe jubilarissen: Michael Oudshoorn en Demis Donders beiden 25 jaar lid, Rinus van Ravenhors 40 jaar lid, Rob Rietveld en Kees Sprengels, beiden 60 jaar lid, werden met trots gehuldigd door het bestuur.

De kers op de taart was de eervolle uitreiking van KNVB-onderscheidingen aan ‘mister Quick Steps‘ Andre Bellekom (zie kopfoto) en aan Henk Naipal.

Kees Wenneker feliciteert Henk Naipal

KNVB-ambassadeur Kees Wenneker was daarvoor naar het clubgebouw aan de Nijkerklaan gekomen. André Bellekom heeft tal van activiteiten gedaan voor de club en is nog steeds actief. Zo was hij jeugdleider, wedstrijdsecretaris, jeugdvoorzitter, voorzitter zondag senioren,  1e secretaris en vicevoorzitter.

Ziel en zaligheid

Als afleiding stopt hij nog steeds zijn hele ziel en zaligheid in  de organisatie van de club, met klussen ter ondersteuning van de huidige bestuursleden. Hij blijft bevlogen, soms mopperend, maar altijd recht door zee. André leeft voor Quick Steps. Zonder hem zou de club niet goed functioneren. Een icoon in de Haagse voetbalwereld. Hij kent iedereen en iedereen kent hem.

 

Daarnaast is hij al jaren zeer actief bij de organisatie van de jeugdwedstrijd van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Terecht is André Bellekom nu door de KNVB benoemd tot Lid van Verdienste.

Henk Naipal

Ook Henk Naipal kreeg ook een onderscheiding omdat hij al twaalf jaar fungeert als jeugdvoorzitter bij de club. Ook is hij actief rond het bargebeuren bij Quick Steps. Hij gaf al twee jaar terug te kennen te willen stoppen, maar hij is nog steeds in functie. Voor al zijn activiteiten bij de club heeft de KNVB hem de Zilveren Waarderingsspeld toegekend.

De reüniecommissie, met Joop Langerak, André Bellekom, Cees van de Berg, Arlette Holt, Henk Naipal, kreeg een 90-jarig jubileumbord, een bos bloemen en een welverdiende applaus voor hun grandioze inzet, om deze dag mogelijk te maken.

 

Lees verder