Oud-prof van onder meer ADO Den Haag in Spanje veroordeeld wegens seksueel misbruik

Oud-prof Tarik O., ooit speler van Ajax, het Spaanse Sevilla en ADO Den Haag, is door de rechtbank in het Spanje Marbella veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik van zijn eigen dochter, meldt De Telegraaf.

In het vonnis wordt melding gemaakt van het feit, dat Tarik O. in 2011 bij zijn dochtertje in bed is gestapt en hij haar op intieme plekken heeft betast en aangerand. O. heeft ook een contactverbod gekregen en mag niet meer in de directe omgeving van zijn dochter komen. Als zijn gevangenisstraf erop zit, komt hij nog vier jaar en twee maanden onder toezicht te staan van de Spaanse autoriteiten. Vervolgens mag hij na die periode tien jaar niet meer in Spanje komen.

Het is overigens niet de eerste maal dat de oud-prof in aanraking kwam met de Spaanse justitie. Eerder zat hij een maand vast in Madrid op verdenking van oplichting, aldus De Telegraaf.

Tarik O. speelde eerst bij Ajax en verkast in 1995 naar het Spaanse Sevilla, wat overigens geen groot succes is geworden. Na drie seizoenen Sevilla kwam hij wel succesvol in actie voor het Japanse Nagoya Grampus. Hij sloot in 2004 zijn loopbaan af bij ADO Den Haag, waar hij acht keer in actie kwam in de hoofdmacht.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder