Bekervoetbal: DSO eenvoudig verder, exit voor sv Honselersdijk

In een leuk duel met SVS kwam DSO als overwinnaar uit de strijd. Voor sv Honselersdijk eindigde het bekeravontuur in de tweede ronde. Nieuwenhoorn bleek een maatje te groot voor de formatie van trainer Pim van der Hoorn.

Tekst: Roland van der Linden

SVS – DSO

In Capelle aan den IJssel nam DSO een 0-1 voorsprong uit een mooie vrije trap van Joep Roovers (foto). SVS speelde leuk mee en kwam op gelijke hoogte door een treffer van Daymen Rutte: 1-1. Nog voor de rust had de formatie van trainer Dennis Olman weer een voorsprong te pakken. Een goede aanval werd succesvol afgerond door Anouar Zibouh: 1-2. In de tweede helft voerden Geert Koren en Hugo Botermans de score op naar 1-4, waardoor DSO zich redelijk eenvoudig plaatste voor de derde ronde.

sv Honselersdijk – Nieuwenhoorn

Nieuwenhoorn had licht de overhand in de eerste helft, maar sv Honselersdijk kon goed meekomen ondanks wat wisselingen in de basisopstelling. De bezoekers gingen met een 0-1 voorsprong de rust in. Halilibrahim Ozbilek was trefzeker namens Nieuwenhoorn en herhaalde dit zeven minuten na de doelwisseling: 0-2. Nieuwenhoorn was de betere ploeg en liep via snelle uitbraken uit naar 0-4 overwinning. De twee laatste treffers kwamen op naam van Fabian Boekholt. Namens sv Honselersdijk misten Tom van Veen en Sean van der Stap twee grote kansen.

Lees verder